Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Nules celebra les seues primeres Jornades de Prevenció i Promoció de la Salut Digital

L'acte ha comptat amb intervencions de diferents professionals per tractar la importància del bon ús de les tecnologies

General 19/05/2022 Redacció Redacció
IMG-20220519-WA0011

Nules ha albergat hui les primeres Jornades de Promoció i Prevenció de la Salut Digital, una iniciativa que ha estat organitzada per la Unitat de Prevenció de Conductes Addictives (UPCCA) de l’ajuntament i que té com a principal objectiu sensibilitzar a les famílies i persones educadores i donar eines educatives sobre l'ús de les noves tecnologies.

Així doncs, al llarg del matí han tingut lloc, al saló d’actes de l’edifici de l’antiga Cambra Agrària, diverses xerrades impartides per persones expertes en diferents branques per explicar els perills que té un ús nociu de les tecnologies per a la salut, i com es poden fer servir una forma sana.

En aquestes ponències hi han participat Sara C. Díaz, Luisa Marco i Begoña Navarro, professionals de pediatria del centre de Salut de Nules; Matilde Espinosa, psicòloga coordinadora del Centre de Dia Infanto-juvenil de Castelló; i Yolanda García, Agent Tutor de la Policia Local de Nules. A més, per tancar l’esdeveniment s’ha comptat amb la presència del primer tinent d'Alcalde, César Estañol.

Aquestes jornades tenen com a fi posar en manifest les problemàtiques que hi ha actualment en relació amb les xarxes socials i les noves tecnologies i mostrar quines solucions es poden dur a terme perquè la ciutadania faci servir aquestes eines de manera saludable.

Amb tot, des del consistori s’assenyala que es tracta d’un tema rellevant a la societat “amb aquestes primeres jornades s’ha volgut visibilitzar un problema existent a la societat actual que afecta tant a persones adultes com joves, per tant és important que els professionals ens ajuden a detectar aquest problema i també a utilitzar els mitjans adequats perquè les persones educadores puguen enfocar millor l’ús de les noves tecnologies”, ha comentat César Estañol. 

Per altra banda, i en mires d'arribar als joves, que són els que més usen les noves tecnologies, es realitzarà durant les properes setmanes a l'IES Gilabert de Centelles una exposició guiada anomenada “En línia” perquè l'alumnat reflexioni sobre l'ús que estan donant a les xarxes socials, telèfons, ordinadors o videojocs i, sobretot, com ha afectat aquest ús de la tecnologia en les seves relacions socials i familiars.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter