Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló concedeix ajudes per 100.000 euros en la cinquena edició del Pla de Recuperació del Talent

L'alcaldessa destaca que aquest pla va nàixer en 2018 per a facilitar el retorn laboral i professional de persones vinculades a la ciutat

General 21 de mayo de 2022 Redacció Redacció
Archivo. Marco y Puerta en la rdp estrategias por el empleo (1)

L'Ajuntament de Castelló aprovarà la concessió d'ajudes de fins a 100.000 euros destinades al Pla de Recuperació del Talent 2022, un pla per a incentivar el retorn a la ciutat de persones professionals qualificades vinculades a Castelló que residisquen a l'estranger o fora de la Comunitat Valenciana i desitgen retornar per a exercir professionalment a la ciutat o iniciar un projecte laboral. El pla també incorpora la possibilitat d'obtindre ajudes per a les noves empreses que instal·len els seus negocis a Castelló i que contracten laboralment per almenys dotze mesos a dues persones desocupades i empadronades a la ciutat. Així, es preveu aprovar en una pròxima Junta de Govern Local la la concessió de cinc ajudes a cinc entitats dins d'aquest pla que arriba a la seua cinquena edició.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat que es tracta d'un pla posat en marxa en 2018 per a facilitar el retorn de persones professionals, especialment joves, que es van veure obligades a marxar-se per a poder desenvolupar la seua vida laboral. “És un pla que va nàixer per a donar una oportunitat a aquelles persones que volien desenvolupar els seus projectes o vida laboral a la ciutat i que van haver de marxar-se”, ha indicat. Marco ha destacat que aquest projecte s'ha anat adaptant i ampliant a mesura que s'anaven detectant noves necessitats. Així, al pla també poden acollir-se aquelles persones emprenedores que vulguen retornar per a posar en marxa iniciatives empresarials a Castelló, subvencionant les despeses de posada en marxa d'aquests projectes; així com aquelles empreses que s'implanten a Castelló i contracten persones desocupades de la ciutat.

La regidora d'Ocupació, Patricia Puerta, ha destacat que, a través d'aquest pla, s'ha facilitat el retorn de persones joves de diferents disciplines com l'arquitectura, enginyeria, psicologia, infermeria, informàtica o disseny, entre altres. “Arribem a la cinquena edició d'aquest projecte que ofereix oportunitats laborals dignes a aquelles persones que s'han vist obligades a desenvolupar les seues professions en altres llocs i desitgen retornar, al mateix temps que hem incorporat ajudes parell la implantació de noves empreses que generen ocupació a la ciutat”, ha destacat Puerta.

En aquesta cinquena edició es concediran ajudes que sumen 100.000 euros destinades a cinc entitats. D'elles, quatre són de suport a la implantació de noves empreses que generen ocupació i que es concedeixen per a la contractació laboral per un període de 12 mesos d'almenys dues persones desocupades i empadronades a Castelló que realitzen empreses que instal·len els seus negocis a la ciutat. L'altra ajuda es concedeix per a la contractació laboral per un període de 18 mesos, a jornada completa, de persones professionals qualificades i vinculades a Castelló que desitgen retornar.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter