Naix Onda Industrial, un projecte col·laboració públic-privada per a impulsar el sector econòmic en el municipi

L'acte s'ha celebrat després de l'assemblea general de la EGM Sud 13, la primera entitat de gestió i modernització de la província de Castelló

General 21 de mayo de 2022 Redacció Redacció
v

Aquesta vesprada, ha tingut lloc la presentació del projecte ‘Onda Industrial’, una iniciativa privada que té com a objectiu el suport al desenvolupament industrial de la ciutat d'Onda, donant suport a les polítiques locals i autonòmiques d'atracció  d'inversió,  així com  recolzant als  empresaris industrials en la professionalització de la gestió de les àrees industrials.

L'acte s'ha celebrat després que haja tingut lloc la primera assemblea general de l'Entitat de Gestió i Modernització Sud 13, la primera EGM que es va constituir a la província de Castelló en l'estiu de 2021. La presidenta de la EGM Sud 13, Laura Rallo, ha valorat la importància d'aquesta  entitat que ha obert el camí a la  professionalització de les  àrees industrials castellonenques, col·laborant estretament amb l'administració  per a oferir més i millors serveis i infraestructures a les empreses. Una labor que comporta, a mitjà termini, l'atracció d'inversió al territori, la generació d'ocupació i riquesa i l'increment de la competitivitat del sector industrial de Castelló.

I aqueixa és, precisament, la base del projecte Onda Industrial. Com ha explicat la directora general de Gaindustriales, empresa impulsora del projecte, Romina Moya, “Onda Industrial pretén visibilitzar l'èxit de la col·laboració públic-privada i la seua capacitat per a per a ser motor d'ocupació i riquesa en el territori”. 

L'empresa és la concessionària de la creació de quatre entitats de gestió i modernització (EGM) en el municipi i el projecte d'Onda Industrial pretén ampliar els serveis oferits per la gestió de les EGMs d'Onda. El projecte es fonamenta en la comunicació a tots els grups d'interés  i agents implicats a l'entorn de tot allò que resulte rellevant per a aquests, generant noves vies de comunicació entre ells i fomentant la col·laboració. Aconseguint, amb tot això, dinamitzar l'activitat industrial de la localitat recolzant i augmentant l'efecte de les polítiques impulsores de les diferents administracions públiques. 

L'alcaldessa  d'Onda, Carmina Ballester, encarregada d'obrir  els parlaments de l'acte, ha destacat la importància d'innovar:  “És vital continuar avançant, continuar inventant, continuar millorant, perquè qui es per a, en aquest món tan competitiu, està fora de joc. I per aixo, mentre altres administracions pensen en quines noves traves poden posar als empresaris, nosaltres seguim al vostre costat i impulsem iniciatives útils com aquesta”.  “Vivim en un món de guerres, incertesa, inestabilitat i desconfiança, per això, ara més que mai, és imprescindible remar tots junts pel progrés industrial de la terra que compartim. Perquè el millor antídot contra la por i la incertesa és el treball i el talent”, ha conclòs. ​

Al voltant de 70 persones d'empreses de diferents àrees industrials d'Onda han assistit a l'esdeveniment on la periodista i experta en comunicació, Maribel Vilaplana, ha exercit de mestra de cerimònies.  La presentació, que ha servit també com a trobada networking gràcies a diferents dinàmiques de grup, ha comptat amb el suport de Pamesa Cerámica , que ha prestat les seues instal·lacions, i empreses com Picad Enginyeria, Banco Mediolanum , CBRE, Vedat Mediterrani i Cellers Nodus. 

Te puede interesar
Lo más visto