Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló obri un punt de recollida d'ajuda humanitària a Tetuan 14 per la guerra a Ucraïna

L'Ajuntament aprova la contractació de 17 professionals fins a cap d'any per a reforçar l'atenció de serveis socials davant la crisi ucraïnesa

General 22 de mayo de 2022 Redacció Redacció
Ayuda Ucrania Ayto Cs

L'Ajuntament de Castelló tornarà a obrir a partir d'aquest dilluns un punt de recollida d'ajuda humanitària amb motiu de la guerra a Ucraïna. En aquesta ocasió, el consistori ha habilitat una nau a Tetuan 14 situada després del Centre de Formació Municipal, entre la Quadra Tercera i el Camí de Borriol a la Costa, que romandrà oberta de 9.00 a 14.00 hores de dilluns a divendres.

“L'Ajuntament de Castelló s'ha posat des del principi al servei de l'emergència sanitària provocada per la invasió i la guerra a Ucraïna i, per això, tornem a habilitar un punt de recollida de material tal com se'ns ha sol·licitat per part de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP)”, ha apuntat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Així, s'ha habilitat aquesta nau com a punt de recollida de l'ajuda humanitària consistent en material sanitari de primers auxilis (benes, cotó, iode, aigua oxigenada, etc.), material higiènic, aliments no peribles i roba d'estiu.

A més, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, l'Ajuntament ha aprovat un programa temporal per a incorporar personal destinat als equips d'atenció primària dels serveis socials per a fer front a la crisi social ocasionada per la invasió d'Ucraïna. En concret, s'ha aprovat la contractació com a personal interí fins a final d'any de quatre psicòlegs/as, cinc tècnics/as d'integració social, cinc administratius/as i tres auxiliars administratius/as.

“L'Ajuntament s'ha posat al servei d'aquesta emergència humanitària i, fins hui, hem col·laborat en l'acolliment de 374 persones refugiades d'Ucraïna, de les quals 159 són menors”, ha indicat la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Patricia Puerta. A més, des de la regidoria també s'han concedit ajudes d'alimentació i higiene a 56 famílies ucraïneses refugiades.

Puerta ha explicat que, per a continuar fent front a aquesta emergència humanitària, “des de l'Ajuntament de Castelló s'incorporarà a aquests 17 professionals fins a final d'any per a ampliar l'atenció a les persones desplaçades a conseqüència de la guerra a Ucraïna i reforçar els serveis socials”. El programa de contractació ha sigut aprovat aquesta setmana en Junta de Govern Local, al costat d'una partida de 437.053 euros per al seu finançament.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter