El Pla General de Castelló identifica 17 àrees de rehabilitació, regeneració i renovació urbana

El document d'ordenació detallada permet prioritzar intervencions que redignifiquen la qualitat de l'espai urbà

General 23 de mayo de 2022 Redacció Redacció
21-05-22 Áreas de rehabilitación, regeneración y renovación urbana del Plan General de Castelló

El Pla d'Ordenació Detallada (POD) de Castelló en el qual està treballant l'Ajuntament identifica 17 Àrees de Rehabilitació, Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que es consideren prioritàries per a la transformació i millora de determinats entorns urbans. Aquestes zones corresponen a Castalia-La Guinea, Alcalde Tárrega, Farola-Ravalet, Plaza de Toros, Gran Via, Parc de l'Oest, Constitució, Sequiol, Crémor, Carretera de l'Alcora, 14 de juny-Grapa, Rafalafena, Tombatossals, Sant Agustí i Sant Marcos, Sant Lorenzo, Perpetu Socors-La Unió San Francisco i Grau.

“La identificació d'aquestes 17 àrees de rehabilitació, regeneració i renovació urbana és fruit d'un treball de diagnòstic que analitza les necessitats dels barris des d'una perspectiva global i transversal i que permet prioritzar intervencions”, ha explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Aquestes intervencions permetran redignificar i millorar la qualitat d'aquests espais i millorar la qualitat de vida de les persones”, ha ressaltat.

El regidor d'Urbanisme, José Luis López, per part seua, ha posat en valor l'estudi, “que aporta una radiografia exhaustiva dels barris que ajudarà en la presa de decisions per a millorar el dia a dia dels veïns i les veïnes de Castelló”. A més, ha especificat que “les actuacions en aquestes àrees contribuiran a cohesionar la ciutat i cosir els barris perifèrics amb la ciutat consolidada”, ha detallat López.

El segon tinent d'alcaldia, Ignasi Garcia, ha insistit en que “es tracta de avançar-nos a quin tipus de ciutat volem, i per això aquesta ordenació té una clara visió pensada per a les persones, amb més espais naturalitzats i amb infraestructures sostenibles que ens permeten cohesionar i connectar tots els barris de la ciutat amb igualtat de condicions”. Garcia també ha detallat que “la regeneració i renovació urbana que fomentem ens permet ser una ciutat més accessible, igualitària i justa”.

“El nou Pla d'Ordenació Detallat contempla un model de creixement de ciutat solidari i social amb una aposta clara per la regeneració dels barris més vulnerables, amb l'objectiu de fomentar una ciutat més igualitària i millorar la qualitat de vida de tots els nostres barris”, ha afirmat el tercer tinent d'alcaldia, Fernando Navarro. A més, ha subratllat que per això el planejament recull 17 ARRU, una eina “molt important en aquests moments per a mobilitzar les ajudes de rehabilitació cap a les zones residencials de Castelló que més necessiten millores en conservació, accessibilitat i eficiència energètica”.

La delimitació de les 17 àrees es basa en un diagnòstic de l'entorn urbà realitzat a partir de la valoració d'una sèrie d'indicadors prèviament definits que mesuren la vulnerabilitat en quatre categories: urbana, edificatòria, sociodemogràfica i socioeconòmica. Les àrees delimitades estan enfocades a millorar determinades parts d'aquests entorns urbans, ocupats principalment per edificacions construïdes entre els anys 50 i 80, integrats majoritàriament per grups d'habitatge social, habitatge autoconstruït i edificacions en general en mal estat de conservació, desproveïdes d'aïllament tèrmic i acústic, sense adequades condicions d'accessibilitat, falta d'equipaments i de serveis bàsics i desconnexió del nucli urbà; coexistint amb problemes de l'entorn social com a baix nivell educatiu, envelliment de la població o baix nivell adquisitiu.

Te puede interesar
Lo más visto