Orpesa es converteix en seu del teatre amateur  durant el mes de juny

La localitat acollirà els dies 4, 5, 11 i 12 un cicle format per quatre peces teatrals de companyies de les províncies de València i Alacant

General 26 de mayo de 2022 Redacció Redacció
DSC_0018

El municipi d'Orpesa continua mostrant el seu ferm suport a la cultura. És per això que la localitat costanera es convertirà, el mes vinent de juny, en seu oficial provincial de la cinquena edició de la Mostra de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana amb un cicle que tindrà com a escenari el Espai Cultural.

Així ho han anunciat en la presentació que ha tingut lloc en el saló de plens de l'Ajuntament en la qual han assistit l'alcaldessa, Araceli de Moya; el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero; i Antonio Arbeloa, membre de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana i director de ‘Un mes tu, un mes jo’, obra teatral que va acollir Orpesa i que ha rebut nombrosos premis a nivell nacional.

“És un honor que Orpesa haja sigut triada com a seu provincial d'aquest aparador que dona visibilitat al teatre amateur”, ha explicat de Moya. Per part seua, Tamborero ha volgut ressaltar “la importància que li hem atorgat al teatre, en concret a l'amateur, des que iniciem aquesta legislatura a través de l'àrea de Cultura” i ha desitjat que aquesta iniciativa “puga obrir noves portes per a crear la nostra pròpia companyia de teatre amateur en la localitat”.

Així mateix, des de l'organització, Arbeloa ha incidit en què “en aquest cicle que presentem concorren alguns dels muntatges més importants a nivell amateur de la  Comunitat Valenciana” i ha anunciat la intenció que “Orpesa es convertisca en seu anual i permanent de la mostra”.

La programació

La programació de la Mostra de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, que se celebrarà en el Espai Cultural, comptarà amb quatre dels muntatges més representatius. Es tracta de ‘El Quixot en els inferns’, de la companyia d'Elx A Trot Teatre (4 de juny); ‘Jugadors’, de la companyia de Carcaixent Àgora (5 de juny); ‘El romancer gitano’, del grup d'Elda Carasses Teatre (11 juny); i ‘Les ferides del vent’, dels valencians Stres de Quatre (12 de juny).

Te puede interesar
Lo más visto