La Diputació de Castelló defensa que la inversió de 100 millions d'euros a la província contemplats en el Pla Convivint representa "una gran conquista social"

L'àrea de Benestar Social de la institució provincial ha tingut una participació molt activa en l'elaboració d'aquest full de ruta que preveu la construcció de 54 centres per a persones majors i col·lectius vulnerables

General 26 de mayo de 2022 Redacció Redacció
52095830316_a0eb8d7495_o

L'equip de govern de la Diputació progressista de Castelló ha destacat que el Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025 elaborat per la Generalitat Valenciana amb una participació activa i decisiva de la institució provincial representa «una important conquesta social» per a les huit comarques del territori perquè contempla 100 milions d'inversió i la posada en servei de 54 centres d'atenció a majors dependents, persones amb diversitat funcional, malaltia mental, infància, adolescència i lluita contra la violència masclista.

Així ho han manifestat la vicepresidenta responsable de l'àrea de Benestar Social i diputada provincial pel Partit Socialista, Patrícia Porta, i el portaveu de Compromís, Ignasi Garcia, els qui entenen que, a més, «aquesta via resulta molt eficaç per a combatre el fenomen de la despoblació perquè permet que les persones dependents puguen romandre residint en les seues localitats d'origen».

Els socis de l'equip de govern responen d'aquesta manera «a l'intent del Partit Popular de confondre a la ciutadania amb mocions i declaracions en les quals es fan asseveracions que no responen a la realitat».

En aquest sentit, Patrícia Porta, referint-se al portaveu del Grup Popular en la Diputació, Salvador Aguilella, recorda que «estem davant el primer pla d'infraestructures socials que s'ha elaborat en 40 anys, després de més de dues dècades d'abandó amb les quals ens van obsequiar els governs del PP, com va succeir amb el seu anterior company, Rafael Blasco (condemnat i empresonat), que es dedicava a privatitzar i saquejar recursos públics».

La vicepresidenta defensa que el Pla Convivint «es desenvoluparà de manera progressiva perquè, òbviament, és impossible passar de zero a cent en un parell de mandats». L'important, assenyala, «és que ja tenim un full de ruta que seguir, després d'un ardu treball de diagnòstic i cerca de solucions, en el qual la Diputació de Castelló ha col·laborat de forma molt activa amb la Vicepresidència Primera i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives». La participació de la Diputació de Castelló «ha sigut determinant per a traslladar a València les mancances existents en les diferents comarques i els suggeriments dels municipis de la província». En aquest apartat, considera d'especial relleu «els criteris de discriminació positiva que s'han introduït per a afavorir als municipis en risc de despoblació».

Segons ha explicat, «es tracta d'un pla viu que s'anirà ampliant i adaptant a les necessitats i la captació de més fons, sempre des del consens entre la mateixa Generalitat Valenciana, les diputacions provincials i els ajuntaments».

Són raons que porten a Puerta a retraure als representants del Partit Popular que «pel seu afany de criticar, no s'hagen pres la molèstia de tirar un ull al Pla Convivint, que és públic, perquè el que pretenen és difamar gratuïtament confonent a la ciutadania». Per això, en referència al portaveu popular, Salvador Aguilella, ha recordat que «en política, no tot val» i que «les mentides tenen les potes molt curtes».

En similars termes s'ha pronunciat el portaveu del Grup Compromís, Ignasi Garcia, qui ha referit que el Pla Convivint «és una gran faena que passa de l'ocurrència a la planificació, perquè en comptes de realitzar una arquitectura, ha sigut necessari fer labors d'arqueologia, davant la confusió preexistent». Afegeix que ha sigut «reflecteix una labor impecable que naix del consens entre Generalitat, les diputacions i Federació Valenciana de Municipis i Províncies, lluny de l'amiguisme i el partidisme que es practicava en èpoques pretèrites». Un pla que «contempla més de 100 milions d'inversió, amb el qual es preveu la creació d'al voltant de 750 llocs de treball directes, un programa ambiciós i molt necessari per al nostre país».

Te puede interesar
Lo más visto