1.476 persones es presenten a les bosses del IVASS per als llocs d'infermeria, cuina i cuidador o cuidadora

S'han comptabilitzat 999 inscripcions per a la categoria de cuidador o cuidadora, 210 per a infermeria i 267 per a cuiner o cuinera

General 11 de junio de 2020 Televisio de Castello Televisio de Castello
ivass-empleo_NoticiaAmpliada
IVASS ocupació Font: alicanteplaza

Un total de 1.476 persones s'ha presentat a les borses d'ocupació temporal per a les categories d'infermeria, cuina i cuidador o cuidadora convocades per l'Institut Valencià d'Atenció Social-Sanitària (IVASS) el passat 1 de juliol. Del total de sol·licituds, s'han registrat 999 per a la categoria de cuidador o cuidadora, 210 per a infermeria i 267 per a cuiner o cuinera. Aquestes noves contractacions serviran per a reforçar les plantilles dels centres dependents del IVASS, tant en les fases de desescalada de l'estat d'alarma, com davant els pròxims períodes vacacionals.

Aquestes borses d'ocupació temporal, que han sigut convocades únicament per a la inscripció de noves candidatures, van enfocades a les categories més demandades dins de la xarxa residencial i assistencial que compon el IVASS, i en la qual existeixen tant residencies com habitatges tutelats i recursos d'atenció diürna.

Les categories convocades han exigit que es comptara amb una titulació bàsica per a exercir aquests llocs. En el cas d'infermer o infermera, la persona interessada havia de comptar amb títol universitari oficial de grau en Infermeria, diplomatura universitària en Infermeria o titulacions equivalents. Per a les places de cuidadors i cuidadores, les titulacions requerides han sigut les de tècnic o tècnica de Cures Auxiliars d'Infermeria, tècnic o tècnica d'Atenció a Persones en Situació de Dependència o titulacions equivalents.

Per a la cobertura dels llocs vacants en cuina era imprescindible comptar amb un cicle mitjà de Cuina i Gastronomia. En el cas de no posseir aquest títol, es podien presentar les i els candidats que tingueren el graduat en ESO, Graduat Escolar o Formació Professional de primer grau o equivalent i amb experiència professional acreditada com a cuiner o cuinera per un període mínim d'un any per a col·lectivitats.

Des del IVASS han destacat la importància d'una dedicació exclusiva per part de la persona designada a aquests llocs, ja que la convocatòria estableix que, durant l'acompliment temporal del lloc, no podrà compatibilitzar-se l'exercici d'aquest amb un segon lloc de treball, càrrec o activitat en el sector públic o privat, excepte els supòsits excepcionals que prèvia autorització preveuen les disposicions vigents en matèria d'incompatibilitats. A més, aquells candidats seleccionats per a un lloc de treball que implique contacte habitual amb menors van haver de presentar prèviament el certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals.

Te puede interesar
Lo más visto