Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Radix Nostra Nana entra en el Top 10 mundial dels olis de producció limitada

Aquest AOVE produït a Sant Jordi ha sigut premiat entre els millors en els prestigiosos guardons de Evooleum

General 28 de mayo de 2022 Redacció Redacció
Aceite Sant Jordi 1

L'empresa Oli de Sant Jordi continua augmentant el seu prestigi internacional malgrat la seua joventut. De fet, acaba de ser reconegut el seu oli Radix Nostra Nana dins del Top 10 mundial dels olis de producció limitada en competència amb els millors olis d'oliva verge extra (AOVE) d'altres països productors com Itàlia, Turquia, Grècia, Croàcia o el Marroc, entre altres.

Amb una valoració de 91 sobre 100, el AOVE Radix Nostra Nana ha aconseguit un reconeixement com Top 10 mundial, alguna cosa que només ha aconseguit un altre oli espanyol. Aquests premisEvooleum s'atorguen a Còrdova, pràcticament el bressol de l'oli a Espanya i són considerats com els Oscar de l'oli mundial. De fet, estan avalats per l'Associació Espanyola de Municipis de l'Olivera.

Evooleum és el concurs internacional a la qualitat dels olis d'oliva verges extra que tria anualment als 100 millors AOVEs del món. Es tracta d'un certamen únic, i el més rigorós en termes de qualitat i promoció del suc d'oliva. El grup més exclusiu i prestigiós d'experts tastadors a nivell mundial s'encarrega de realitzar la valoració de la qualitat organolèptica de les mostres presentades, d'on sorgeix cada campanya l'exclusiu Top 100 dels millors olis verges extra del món, així com els millors en les seues diferents categories, varietats i països.

Per a garantir el màxim rigor, tot el procés del concurs i del tast es realitza davant un notari col·legiat, i inclou la comprovació en origen d'almenys el 10% de les mostres seleccionades, que són designades pel notari de manera aleatòria. El Panell de Tast de Evooleum està conformat pels més prestigiosos experts a nivell internacional.

Per això és tan excel·lent que el Radix Nostra Nana, una varietat d'oliva coneguda també com Canetera, haja sigut triat en el Top 10 mundial dels AOVEs de producció limitada, de menys de 2.500 litres any. Aquest oli exclusiu de Sant Jordi ha sigut produït per una petita empresa de recent creació, fa a penes un any, i conformada per emprenedors del Maestrat.

Se suma a altres dos premis reeixits fa mes i mig

Cal recordar que fa a penes un mes i mig, aquesta petita empresa de Sant Jordi va obtindre sengles reconeixements internacionals per la qualitat de dos olis d'oliva verge extra que produeix amb varietats locals. Es tracta dels AOVE Radix Nostra 1000 i Radix Nostra Nana, de l'empresa Oli de Sant Jordi, que han impulsat tres xicotets socis locals per a posar en valor els productes agroalimentaris del terreny i dinamitzar l'economia i les oportunitats en el territori.

Els Premis atorgats per l'Escola Superior d'Oli d'Oliva de la Comunitat Valenciana (ESAO), també tenien caràcter internacional i premiaven tant la qualitat dels olis, com l'aposta dels productors per l'especialització i la varietat d'aplicacions alimentàries dels AOVE.

Tal com han explicat els tres socis de Oli de Sant Jordi, que produeix l'oli sota la marca Radix Nostra, “l'empresa ha nascut amb l'objectiu de potenciar els productes del nostre territori, portant-los al màxim nivell de qualitat, per a promocionar així a través dels nostres productes el nostre territori i la seua gent”.

En concret, els premis que han guanyat són el del Millor Oli d'Oliva Verge Extra de la Comunitat Valenciana i Or a Millor Oli Internacional de Varietat Local, amb Radix Nostra 1000, elaborat amb olives de Farga Mil·lenari; i l'Or en Millor Oli Internacional de Varietat Local amb Radix Nostra Nana.

L'oli produït amb la varietat nana és tota de Sant Jordi, mentre que el AOVE produït amb farga mil·lenària s'ha produït amb olives recollides a Traiguera, Xert, Canet lo Roig, La Jana i Sant Jordi.

Aquesta empresa amb seu a Sant Jordi no s'està limitant només a produir olis d'oliva de qualitat, sinó que també està produint licors de garrofa, un producte local al qual està buscant noves aplicacions, com el demostra l'haver tret el primer licor de garrofa que hi ha en el mercat.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter