El Consell aprova un conveni entre la Generalitat i la FVMP per a finançar un programa d'ajuda i assessorament dirigit a pal·liar el despoblament

L'acord té un pressupost màxim de 325.000 euros

General 29 de mayo de 2022 Redacció Redacció
descarga (4)

El Ple del Consell ha aprovat un conveni entre la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per a finançar un programa d'ajuda i assessorament per a pal·liar el procés de despoblament en entitats locals de la Comunitat Valenciana.

El conveni està dotat amb un pressupost màxim de 325.000 euros destinats a finançar la col·laboració de la FVMP en el programa de projectes i activitats que la Agència Valenciana Antidespoblament (AVANT) desenvolupa per a mitigar el risc de despoblament. L'acord també recull com a despeses subvencionals els derivats del funcionament i manteniment de l'Oficina contra la Despoblació de la FVMP.

Segons l'acord, la FVMP traslladarà propostes a la Direcció General de l'Agenda Valenciana Antidespoblament sobre l'impacte de les mesures de les polítiques públiques dels diferents departaments autonòmics per a reduir el risc de despoblament en la Comunitat Valenciana.

Així mateix, la FVMP col·laborarà amb AVANT en la presa de contacte amb els diferents agents socials i econòmics vinculats a ajuntaments i mancomindades de municipis en risc de despoblament.

Programa d'activitats

Entre les activitats subvencionables incloses en l'acord estan l'ampliació del programa REVIU, a través de l'assessorament de famílies per a s'instal·len en pobles amb el risc de despoblament; la consolidació del projecte Itinerant, que busca acostar a les persones professionals als domicilis de cada municipi xicotet; i la col·laboració en l'organització i difusió de la Ruta 99, que inclou un itinerari pels 24 pobles de la Comunitat Valenciana amb menys de 100 habitants.

Igualment, s'inclouen també en el conveni com a actuacions subvencionables la realització de campanyes de sensibilització sobre els beneficis que suposa gaudir de la qualitat de vida dels pobles més tranquils i pròxims a la naturalesa; així com l'impuls de projectes per a obtindre informació sobre les diferents experiències d'èxit en matèria de lluita contra la despoblació tant en a Espanya com a Europa.

De la mateixa manera, la FVMP podrà finançar l'organització de seminaris i jornades i l'elaboració d'informació i documentació amb suport audiovisual relatius a la despoblació.

Te puede interesar
Lo más visto