Onda estalvia més de 26.000 euros i 187 tones de CO₂ a l'any gràcies al canvi de lluminària LED

La ciutat es posiciona com a emblema en la cura del medi ambient i exemple a seguir en matèria de desenvolupament sostenible

General 30 de mayo de 2022 Redacció Redacció
Onda_LED

Seguint el full de ruta marcat en el pla d'acció ‘Onda 2030l'Ajuntament d'Onda continua complint els objectius marcats en matèria de sostenibilitat. Així, fruit del canvi d'un total de 416 lluminàries tradicionals a led en l'entorn urbà i centre històric, els ondenses estalvien més de 26.000 euros a l'any en energia i redueixen l'impacte ambiental deixant d'emetre 187 tones de COâ‚‚. 

Unes xifres que demostren que des de l'inici del seu mandat l'equip de govern ha treballat en vistes de reduir la petjada de carboni i fomentar un entorn sostenible i amable amb el medi ambient. 

En aquesta línia s'ha impulsat la substitució de tota la lluminària de la ciutat de vapor de sodi de 250W per lluminàries de 120W led. Així, en 2020 es va realitzar una inversió de 63.783 euros destinada al canvi de l'enllumenat públic, labor que va continuar en 2021 en els edificis municipals de la Casa de la Vila, Centre Integral de Majors i Casa de la Cultura. A més, també s'ha dut a terme en set dels polígons industrials i a l'entorn del castell. 

“A poc a poc estem aconseguint que la nostra estratègia sostenible transcendisca en estalvi ambiental i econòmic. Un dels nostres propòsits quan arribem a governar va ser integrar polítiques sostenibles i eficients, perquè volem que les pròximes generacions puguen gaudir d'un futur millor i perquè invertir en sostenibilitat és estalviar en costos i en contaminació”, ha manifestat l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester

Onda, exemple de sostenibilitat i desenvolupament

Cal recordar que Onda ha sigut considerada un exemple a seguir per la seua implicació en la consecució dels objectius de l'Agenda 2030, especialment en matèria de sostenibilitat, segons la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

Aquest reconeixement és el resultat de les iniciatives impulsades: nova climatització en edificis municipals; adquisició de vehicles policials elèctrics; o la reducció d'emissions contaminants a través del Pla de Mobilitat Urbana.

Te puede interesar
Lo más visto