Vila-real reconeix Pau Torres, Sebastián Mora i José Manuel Llaneza amb la Medalla d'Or per la seua aportació a la història esportiva de la ciutat

Noelia Samblás, i la resta de corporació municipal, amb l'assistència de fills predilectes i adoptius, honors i distincions de Vila-real, i familiars i reunits dels guardonats, entre ells el president del Villarreal CF, Fernando Roig

Esports 30/05/2022 Redacció Redacció
medalles or  (2)

Pau Francisco Torres, Sebastián Mora Vedrí i José Manuel Llaneza Durá ja formen part de l'elenc d'honors i distincions de Vila-real després d'haver rebut hui la Medalla d'Or de la ciutat, en un acte institucional celebrat a l'Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán. L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha presidit la cerimònia de lliurament de les medalles d'or, al costat de la regidora de Relacions Institucionals, Noelia Samblás, i la resta de corporació municipal, amb l'assistència de fills predilectes i adoptius, honors i distincions de Vila-real, i familiars i reunits dels guardonats, entre ells el president del Villarreal CF, Fernando Roig.

Amb aquesta distinció, aprovada amb la unanimitat de tots els grups municipals, la ciutat de Vila-real reconeix els mèrits en l'àmbit esportiu del futbolista Pau Torres, el ciclista Sebastián Mora i el vicepresident del Villarreal CF, José Manuel Llaneza, perquè, tal com ha destacat l'alcalde en el seu discurs, “amb ells hem escrit alguns dels capítols més extraordinaris d'aquesta nova Vila-real del segle XXI”. L'alcalde també ha subratllat que “els tres, des de les seues respectives àrees, han contribuït a difondre el nom de la nostra ciutat per tot el món” i són “ambaixadors dels valors de constància, esforç i perseverança que la nostra marca de Ciutat de l'Esport i la Salut representa”.

Benlloch ha remarcat que l'esport és un motor de progrés i transformació en la nova Vila-real del segle XXI de la mateixa manera que ho va ser la citricultura en el segle XIX i la indústria ceràmica en el segle XX. “La història dels últims anys a Vila-real no es podria entendre sense el Villarreal Club de Futbol, amb el qual treballem braç a braç cada dia des de l'Ajuntament, la casa de tots, per a avançar”, ha afirmat. De la mateixa manera, “el ciclisme a Vila-real no és una anècdota, no és una casualitat, no és una disciplina esportiva més. El ciclisme està a l'ADN dels vila-realencs i les vila- realenques, amb referents com el nostre Fill Predilecte Juan Bautista Llorens i certàmens com la segona volta més antiga d'Espanya, la Vila-real-Morella, que complirà 100 anys el 2024”.

Del vicepresident del Villarreal CF, José Manuel Llaneza, l'alcalde ha destacat que “encarna la professionalització, la promoció i el creixement que el club ha experimentat al llarg de les últimes dècades, i que ha col·locat el club de la nostra ciutat a l'elit del futbol mundial”, com així ho ha demostrat aconseguint ser campió de l'Europa League i arribant a les semifinals de la Champions. Amb 28 anys de trajectòria en el club, José Manuel Llaneza “ha contribuït a consolidar un Villarreal que mai es deté, sinó que sempre persegueix nous somnis. Un club que busca sempre nous reptes esportius, que modernitza infraestructures, com l'Estadi de la Ceràmica”. Benlloch també ha lloat l'estima de Llaneza per Vila-real demostrant que “no és necessari nàixer o viure a Vila-real per a ser vila-realenc de cor”.

“El treball, la disciplina, la victòria sobre les dificultats, són qualitats de l'esport que s'encarnen en Pau Torres”, medalla de plata en els Jocs Olímpics de Tòquio amb la Selecció Espanyola de Futbol i campió de l'Europa League amb el Villarreal CF. “Però a més, a les qualitats de l'esport sumes les teues pròpies, com l'honradesa i també la humilitat, sempre mantinguda en tot moment, la discreció, el no mirar mai per dalt del muscle a ningú”, ha asseverat l'alcalde en referir-se al futbolista groguet, de qui ha destacat també el seu vessant solidari i a qui ha donat les gràcies per “ajudar-nos a construir la nova Vila-real del segle XXI, de valors, que mira sempre avant però no s'oblida mai d'on ve”.

El ciclista Sebastián Mora, amb dues participacions olímpiques a Londres 2012 i Tòquio 2021, compta a més en el seu palmarés amb un campionat del món i huit campionats d'Europa de ciclisme en pista, entre altres èxits. Aquests assoliments li han fet mereixedor de la Medalla d'Or de la ciutat, per ser digne hereu de la tradició ciclista vila-realenca que té entre els seus grans referents al campió Juan Bautista Llorens. “Just l'any en què Sebastián Mora competia a les olimpíades de Tòquio, aquest passat any, omplint-nos d'orgull, es complien els 100 anys des que Juan Bautista Llorens es proclamava per primera vegada campió d'Espanya de velocitat. Un segle separa aquests dos triomfs, però és una mostra de la continuïtat d'aquesta passió ciclista a Vila-real, i de com Sebas ha sabut recollir un llegat i una herència que venia des de lluny per a portar- la a cotes cada vegada més altes”, ha assenyalat l'alcalde, qui ha agraït a Mora la seua labor solidària i ser un orgullós ambaixador de Vila-real a tot el món.

Els tres guardonats han agraït, molt emocionats, la distinció concedida per l'Ajuntament de Vila-real, amb la qual els seus noms queden ja escrits amb lletres d'or en la història local.

Te puede interesar
f576f23f-2590-351e-a224-5ed7c5da4e96

L'equip de bàsquet Amics Castelló farà la seva estrena en la lliga demà davant l'històric COB al Paco Paz d'Ourense

Redacció
Esports 07/10/2023

L'entrenador, Juan A. Orenga, es mostra optimista pel fet que l'equip arriba en un bon estat físic i mental, amb tots els jugadors al cent per cent i després d'una setmana d'entrenament d'èxit tant en la tàctica defensiva com ofensiva. Orenga també destaca que l'equip està emocionalment preparat i conscient dels seus rols, malgrat les nombroses novetats en l'equip

Lo más visto