Ximo Puig afirma que la Llei Antidespoblament donarà un marc estable a les mesures de reactivació de les àrees en risc

El president anuncia que el Consell aprovarà pròximament l'ampliació de la línia de finançament de l'empresa Marie Claire amb 9 milions d'euros

General 31 de mayo de 2022 Redacció Redacció
descarga (3)

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat que la llei contra el despoblament en la Comunitat Valenciana que prepara el Consell proporcionarà un "marc estable i estructural" a les mesures de reactivació per a àrees en risc de despoblació que ja està aplicant l'Administració autonòmica.

Així ho ha destacat durant la seua intervenció en l'obertura a la Universitat Jaume I de la I Trobada Nacional de Càtedres i Centres d'Estudis sobre Despoblació, on ha anunciat també que la Generalitat, a través de l'Institut Valencià de Finances (IVF), ampliarà la línia de finançament de Marie Claire amb 9 milions addicionals.

El president ha subratllat que el crèdit de l'IVF a l'empresa radicada a Vilafranca, que s'aprovarà de manera imminent pel ple del Consell, té el doble objectiu de pal·liar els efectes adversos externs per la pandèmia i d'impulsar accions de sostenibilitat.

El responsable del Consell ha subratllat que la trobada que acull la Universitat Jaume I situa a la Comunitat Valenciana com a pol de solucions davant la fractura territorial que travessa Europa i ha defensat que la despoblació és un problema d'àmbit global que mereix resposta europea, estatal, autonòmica i local i que no ha de desaparéixer de l'agenda pública.

"Per a donar aqueixes respostes va nàixer l'Agenda Valenciana Antidespoblament fa mil dies, i presenta resultats visibles", ha manifestat Puig, que ha situat els seus eixos d'actuació en una "estratègia basada en una triple 'r': recuperar, reactivar i reinventar".

En aquest sentit, s'ha referit a iniciatives per a recuperar serveis bàsics evitant el tancament d'escoles, instal·lant caixers en 124 pobles sense bancs o els serveis Itinerant d'autònoms i autònomes en ruta, i també per a recuperar el teixit humà i empresarial, amb el programa Reviu per a emprar famílies que es traslladen a xicotets pobles, i el suport ferm a empreses del territori, o amb projectes per a "reinventar el relat de la despoblació i abandonar tòpics distorsionats", com la Ruta 99, que uneix els pobles de menys de 100 habitants, i la Xarxa de Punts Nets, que fomenta el turisme sostenible.

A més, també ha al·ludit als avantatges fiscals posats en marxa amb deduccions fiscals en l'IRPF d'entre 300 i 540 euros per família i de fins a 9.000 euros en empreses de zones despoblades.

Totes aquestes mesures han de tindre caràcter estructural a través d'una llei que "done també estabilitat" a les persones que viuen en aquestes zones, en la qual, com ha emfatitzat, treballa ja el Consell.

Te puede interesar
Lo más visto