Castelló impulsa el projecte per a tancar la ronda Oest amb la redacció de l'estudi informatiu

La Junta de Govern de demà preveu aprovar l'adjudicació del servei per més de 437.000 euros i una execució d'11 mesos

General 02 de junio de 2022 Redacció Redacció
01-06-22 Marco y López en rdp

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Castelló preveu aprovar en la sessió de demà l'adjudicació del servei de consultoria per a la redacció de l'estudi informatiu i el projecte bàsic i d'execució per a la culminació de la ronda Oest de Castelló, amb un pressupost de 437.300 euros i un termini d'execució d'11 mesos.

“Avancem així en el projecte que ens permetrà tancar l'anell de circumval·lació de la ciutat, que es va començar a construir fa més de 30 anys i que té pendent d'execució un tram de 2,35 quilòmetres”, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco. “Tancar la ronda de Castelló amb la construcció del tram que falta en la part oest ens permetrà materialitzar una infraestructura demandada durant anys i culminar un projecte estratègic de ciutat, que incidirà en la mobilitat i millorarà la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”, ha indicat Marco. “Amb aquest objectiu estem treballant des de l'Ajuntament, i de la mà de la Generalitat, per la qual cosa aquesta contractació de l'estudi informatiu i del projecte bàsic i d'execució, és un clar impuls a una obra de gran envergadura com aquesta”, ha recalcat.

El contracte que es preveu adjudicar demà en Junta de Govern Local consta de dues fases. Una, de quatre mesos de duració, per a la redacció de treballs, l'estudi informatiu, les alternatives, el tràmit i l'aprovació de l'estudi informatiu; i una altra, de set mesos, per a la redacció, lliurament i aprovació del projecte bàsic i d'execució.

La ronda de circumval·lació es configura com un vial perimetral del nucli urbà de Castelló, de 14,8 quilòmetres de longitud, dels quals es troben construïts 12,45 quilòmetres i estan pendents d'execució 2,35 de la ronda Oest, des de l'enllaç amb la CV-151 i els accessos a la Universitat Jaume I (UJI), fins a la rotonda d'accés a la N-340, l'AP-7 i la CV-17. El tram permetrà completar l'anell de circumval·lació i redistribuir el trànsit millorant la mobilitat, a més de realitzar l'enllaç amb la CV-16 (carretera de l'Alcora) i completar els enllaços amb la N-340, l'AP-7 i la CV-17.

“Quant a la proposta sobre la qual s'està treballant per a executar els 2,35 quilòmetres de ronda que falten, les característiques de l'obra donarien continuïtat al disseny de l'actual ronda”, ha apuntat el regidor d'Urbanisme, José Luis López. Hi haurà un vial de 36 metres d'amplària, que inclou tronc principal de dos carrils en cada sentit, mitjana central separadora, vials laterals d'accés a finques, voreres arbrades i carril bici, il·luminació de calçades i zones per als vianants, glorietes i parterres enjardinats.

Te puede interesar
Lo más visto