Educació convoca les ajudes als ajuntaments per a organitzar activitats extraescolars

Són ajudes per a organitzar activitats extraescolars, complementàries, culturals i esportives dirigides a la població escolar entre el 24 de juny de 2022 i l'1 de juliol de 2023

Educació 03 de junio de 2022 Redacció Redacció
open-book-1428428__340

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha publicat en el DOGV la convocatòria de la línia d'ajudes destinada als ajuntaments per a organitzar activitats extraescolars, complementàries, culturals i esportives dirigides a la població escolar d'entre 3 i 18 anys. La inversió per al pròxim curs és de vora 4,7 milions d'euros.Els ajuntaments tenen 15 dies hàbils per a sol·licitar aquestes ajudes. Per tant, el termini per a demanar les subvencions estarà obert del 2 al 22 de juny, els dos dies inclosos. La sol·licitud s'ha de fer exclusivament per via telemàtica. L'enllaç a la seu electrònica per a la presentació de les sol·licituds es publicarà en la pàgina web de la Conselleria d'Educació consultar ací.

L'objectiu d'aquesta línia d'ajudes és impulsar l'organització d'activitats extraescolars, complementàries, culturals i esportives dirigides a la seua població escolar entre el 24 de juny de 2022 i l'1 de juliol de 2023.El programa d'activitats extraescolars subvencionables haurà d'incloure activitats extraescolars que faciliten la conciliació familiar durant els períodes de reducció de l'horari lectiu dels mesos de setembre i juny, així com durant els períodes de vacances escolars. A més, les activitats s'hauran de realitzar en els centres educatius del municipi que atenguen aquesta població escolar.

 Per tal que els ajuntaments puguen implementar fàcilment el seu programa d'activitats extraescolars, complementàries, culturals i esportives dirigides a la població escolar, la Conselleria abonarà el 100 % de les ajudes de manera anticipada. Així, una vegada publicada la resolució de concessió de les ajudes i amb caràcter previ a la presentació de la justificació, es lliurarà el total de la subvenció i s'abonarà íntegrament als ajuntaments beneficiaris.

 

Repartiment equitatiu de les ajudes per tot el territori

 Per a facilitar que l'ajuda arribe a tot el territori de manera equitativa i justa, la Conselleria ha dissenyat un sistema de repartiment de subvencions que compensa les desigualtats de població i renda de cada municipi, de manera que tots reben fons suficients per a impulsar activitats extraescolars i de suport educatiu.

 Així, d'inici, tots aquells ajuntaments valencians que actualment tinguen població d'entre 3 i 18 anys empadronada, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), i concórreguen a la convocatòria tenen assegurada una quantitat mínima de 3.000 euros. A aquesta xifra se sumarà una altra quantitat variable que anirà en funció de la població escolar empadronada i de la renda mitjana de cada municipi.

 L'import de la subvenció mai podrà ser superior a l'ajuda sol·licitada. Per tant, el repartiment final dels fons per comarques i ajuntaments dependrà tant del nombre de consistoris participants com del volum d'activitats per a les quals demanen ajuda.

Te puede interesar
Lo más visto