Estudiantat de l'IES Torre del Rei rep estratègies per a millorar la gestió emocional a través d'un taller

La Regidoria de Serveis Socials ha programat un curs dirigit als alumnes i alumnes de primer de l'ESO de l'institut local

Educació 03 de junio de 2022 Redacció Redacció
Taller adicciones IES 2022

L'Ajuntament d'Orpesa, a través de la Regidoria de Serveis Socials, continua amb la programació d'accions emmarcades dins del Pla Municipal de Drogues i Altres Conductes Addictives dirigides a la joventut del municipi. Així, els alumnes i alumnes de primer de l'ESO de l'institut Torre del Rei han iniciat aquesta setmana la primera de les dues sessions d'un nou taller de la mà de la fundació Amigó. I és que cal recordar que en l'enquesta realitzada a l'estudiantat l'any passat es va detectar que mentre les addiccions a substàncies estan per davall de la mitjana nacional, les conductes addictives comportamentals, que fan referència als actes que s'escapen del control de la persona, s'eleven respecte a les dades nacionals. Exemple d'això és l'abús dels videojocs o les xarxes socials, un tipus d'addicció que està estretament relacionada amb l'estat emocional dels i les adolescents, ja que reconeixen que augmenten el nombre d'hores que dediquen a internet o videojocs per a sentir-se millor quan estan passant per una situació negativa a nivell emocional.

Aquests nous tallers consisteixen en unitats didàctiques en les quals l'alumnat aprén a gestionar les emocions, millorar la identificació d'aquestes, adquirir estratègies per a millorar aquesta gestió emocional davant situacions de conflicte i potenciar una autoestima saludable. Així ho ha comprovat la regidora de Serveis Socials, Micaela Bermúdez, qui ha visitat l'institut per a assistir a la primera d'aquestes sessions en la qual els i les joves van aprofundir en els problemes que poden sorgir al no saber gestionar les emocions, tot això través d'exemples quotidians del dia a dia de l'estudiantat. La edila ha avançat que “la nostra intenció és programar aquest taller tots els anys per al nou estudiantat que accedeix a l'institut”.

Amb tot, Bermúdez ha ressaltat que “des del departament de Serveis Socials tenim una estreta relació amb el professorat de l'institut”. “Tant els i les docents de l'IES, com des de l'Ajuntament detectem la necessitat de treballar en aquest camp perquè la joventut del municipi aprenga tècniques de gestió emocional, puga entendre per què senten d'una determinada manera i posar-li remei en el cas que no estiguen manejant de manera adequada les seues emocions”. És per això que “ continuarem treballant en aquesta mateixa línia, ja que és la millor manera de pal·liar els problemes que es generen en els i les adolescents”, conclou la edila.

Te puede interesar
Lo más visto