Benicàssim celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb activitats familiars

L'Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental acull aquest dissabte la campanya ‘Origen’, una xarrada sobre Alimentació Saludable i l'exposició ‘Com mengem. Alimentació i medi ambient’

Cultura 03 de junio de 2022 Redacció Redacció
Actividad en Aula Sostenibilidad y Educacion Ambiental

El Dia Mundial del Medi Ambient se celebra el diumenge dia 5 i l'Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental de Benicàssim durà a terme aquest dissabte una sèrie d'activitats amb motiu d'aquesta celebració. La programació per a aquest dissabte dia 4, organitzada des de l'Ajuntament de Benicàssim a través de la regidoria de Desenvolupament Sostenible, té l'objectiu de sumar consciències a la responsabilitat que tenim de cuidar i protegir el medi ambient”, ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués, qui ha afegit que, s'ha programat una sèrie d'activitats familiars gratuïtes, “que inclou propostes de joc en família que fomenten la creativitat, la conscienciació i sensibilització”. Aquest és el cas de la campanya Origen que la seua primera de les jornades es desenvoluparà el dissabte de 10.00 a 12.00 hores.

En aquest temps, xiquets i xiquetes i adults podran construir un mosaic sota el lema “Un mosaic per l'accessibilitat”. La campanya Origen, iniciada en 2021, és una campanya de sensibilització ambiental per a públic infantil i familiar que recapacita sobre la cerca d'aqueixa connexió amb el nostre entorn a través de materials que es troben en la pròpia naturalesa com a arena, pedres, petxines i també a través de materials reciclables, com les botelles de plàstic, teles, taps, pals, etc. Especialment dissenyada per a famílies i xiquets des de 0 anys, Origen promou la imaginació dels xiquets a través del joc i de l'ús de materials reciclats i naturals.

D'altra banda, la regidora de Desenvolupament Sostenible, Cristina Fernández, ha indicat que “en la present edició, la campanya combinarà la realització d'activitats familiars participatives per a, joves i majors, proposant la construcció d'espais i propostes on treballar els principis dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: la igualtat de gènere, ciutats i comunitats sostenibles, el consum responsable, la protecció dels ecosistemes terrestres i/o la vida submarina entre altres”. 

La programació del dissabte a l'Aula de Sostenibilitat i Educació Ambiental continuarà al migdia amb Mercedes Morales, gerent del supermercat ecològic de Benicàssim Mamá Bio, que serà l'encarregada d'impartir la xarrada sobre Alimentació Sostenible i la que els assistents podran degustar alguns productes i conéixer la relació existent entre l'alimentació i el canvi climàtic. A més, durant tot el matí, veïns I visitants podran acostar-se a veure l'exposició “Com Mengem. Alimentació i Medi Ambient”, cedida pel Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana. Aquesta exposició aprofundeix en la problemàtica associada amb l'alimentació i els impactes ambientals derivats amb la intenció de fer possible una alimentació suficient,
saludable i sostenible.

Te puede interesar
Lo más visto