La Diputació de Castelló inverteix 735.000 per a garantir el Servei de Promoció de l'Autonomia Personal en 97 pobles de menys de 10.000 habitants

El president de la Diputació, José Martí, destaca que la prestació de serveis a les persones majors als seus pobles també contribueix a lluitar contra la despoblació

General 06 de junio de 2022 Redacció Redacció
1536-1024

L'àrea de Benestar Social de la Diputació de Castelló ha publicat la resolució de la seua línia d'ajudes per al manteniment i equipament del Servei de Promoció de l'Autonomia Personal (SPAP), que compta amb una dotació de 735.000 euros. Es tracta d'unes subvencions de les quals es beneficiaran 97 ajuntaments amb una població inferior a 10.000 habitants. La xarxa de SPAP provincial suma dos nous municipis respecte a 2021, exercici en el qual el nombre de municipis adherits va ser de 95.

El president de la Diputació, José Martí, assenyala que «fem un esforç molt important en aquesta matèria perquè considerem fonamental l'enfortiment del servei que es presta a les persones majors en els seus llocs de residència, als pobles en els quals han viscut sempre, volem que estiguen ben cuidats en els seus propis municipis».

A més, ha assenyalat que amb la implementació d'aquesta mena de polítiques s'aconsegueix que els familiars de les persones majors mantinguen la vinculació amb els seus pobles, la qual cosa recorda que «també afavoreix a la lluita contra la despoblació, una de les línies estratègiques de l'actual equip de govern de la Diputació».

En similars termes s'ha manifestat la vicepresidenta i titular de Benestar Social, Patricia Puerta, qui ha celebrat que «cada vegada hi haja més municipis en els quals estiga activa la Unitat de Promoció de la Autonomia Personal».

Puerta ha explicat que les SPAP representen l'evolució i millora de les antigues unitats de respir, que «la nova Diputació ha adaptat a les condicions establides en la nova Llei Valenciana de Serveis Socials Inclusius».

Te puede interesar
Lo más visto