Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Castelló impulsa el segon Pla d'Acció de Ciutat Amigable amb les Persones Majors

L'Ajuntament abordarà enguany la fase de diagnòstic previ al pla que definirà la ciutat des de la visió de les persones majors

General 06 de junio de 2022 Redacció Redacció
05-06-22 Marco y Ribera en rueda de prensa

L'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Gent Gran, ha iniciat els treballs de cara a l'elaboració del segon Pla d'Acció del projecte de Ciutat Amigable amb les Persones Majors, que definirà les accions a realitzar a la ciutat a través de les propostes i participació de la gent gran. En aquest sentit, des de la regidoria s'ha encarregat a la Universitat Jaume I l'elaboració de l'estudi diagnòstic que permetrà elaborar posteriorment el pla d'acció per a avançar cap a una ciutat més inclusiva i amigable amb les persones majors.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que el consistori “renova el seu compromís amb aquest projecte que busca incorporar les necessitats i demandes de les persones majors per a fer de Castelló una ciutat per a totes les edats”. “Castelló, ciutat amigable amb les persones majors és un projecte vital per al futur de la ciutat, ja que es tracta d'una iniciativa que facilita a les persones majors participar en el disseny de la ciutat que volen i que els permet involucrar-se aportant, amb la seua visió, noves propostes de millora”, ha destacat.

La Xarxa Mundial de Ciutats i Comunitats Amigables amb les Persones Majors és un projecte impulsat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), destinat a crear entorns i serveis que promoguen i faciliten un envelliment actiu i saludable. L'Ajuntament de Castelló va sol·licitar la seua adhesió a la xarxa en 2014. Dos anys després, en 2016, el consistori, al costat de la Jaume I, va abordar el primer pla d'acció l'execució de la qual acaba de ser avaluada en un document que destaca el “alt grau del nivell de consecució de les actuacions proposades”.

La regidora de Gent gran, Mary Carmen Ribera, ha explicat que una vegada finalitzat i avaluat el primer pla, “iniciem els treballs de cara a l'elaboració del segon pla d'acció”. Aquesta setmana, Ribera ha mantingut una trobada amb membres de l'equip de la Facultat de Psicologia de la Universitat Jaume I que elaboraran l'estudi diagnòstic de la ciutat amb la participació de les persones majors.

“Aquest diagnòstic ens permetrà obtindre informació molt valuosa sobre el que la gent gran pensa i espera de la ciutat de Castelló, de manera que puguem incorporar la seua visió i les seues necessitats en el disseny de les polítiques a aplicar”, ha destacat Ribera. La regidora ha recalcat que, gràcies a aquest projecte “estem aconseguint que Castelló siga una ciutat més inclusiva, que promou l'envelliment actiu i que millora la qualitat de vida de totes les persones majors i de la ciutadania en general”.

El treball consisteix en la realització d'una fase de diagnòstic inicial de l’amigabilitat i l'adaptació de la ciutat a les persones majors amb la finalitat d'obtindre un Informe Diagnòstic que permeta elaborar un Pla d'Acció i uns indicadors per a avaluar l'impacte de la posada en marxa i execució d'aquest Pla d'Acció.

Per a aquesta fase, es promourà la participació de les persones majors en totes les fases del treball i es promourà la seua implicació com a participants actius en el procés de desenvolupament i execució d'aqueix Pla d'Acció i la seua posterior avaluació. Així, es recopilarà informació a través de diferents grups de persones majors i d'altres sectors o organitzacions. Està previst que aquesta fase de diagnòstic finalitze abans de 2023.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter