PortCastelló instal·la pantalles atrapa-pols en la dàrsena sud

Les obres finalitzaran en un mes amb una inversió de 317.276 euros

General 06 de junio de 2022 Redacció Redacció
Pantallas DSur

 L'Autoritat Portuària de Castelló està executant les obres per a la instal·lació de noves pantalles atrapa-pols en la dàrsena sud per un import de 268.000 euros. Està previst que els treballs concloguen en un mes i formen part de la política de sostenibilitat mediambiental impulsada per l'organisme públic en matèria de protecció ambiental.

En concret, s'estan instal·lant 20 mòduls de 5 metres que constitueixen una pantalla d'una longitud de 100 metres amb una altura d'11 metres, que té com a objectiu impedir l'arrossegament de partícules procedents de la manipulació de granel sòlid, minimitzant l'impacte de l'operativa portuària en l'entorn. Cal recordar que el port de Castelló és el segon en trànsit de granels sòlids del sistema portuari espanyol.

Aquesta pantalla se suma a les tres actuals repartides en les dues dàrsenes del port de Castelló. En el seu conjunt han suposat una inversió d'1 milió d'euros, i formen part de les 18 accions de protecció mediambiental que l'Autoritat Portuària ha impulsat per a minimitzar l'emissió de partícules a l'entorn.

Entre aqueixes accions s'inclou la informació pública i en temps real de la qualitat de l'aire de l'entorn portuari a través del seu portal web, la instal·lació de renta-rodes o l'aprovació d'un Codi de Bones Pràctiques Ambientals, amb l'objectiu de regular les operatives de manipulació de granels sòlids que es desenvolupen en la zona del port.

Te puede interesar
Lo más visto