Castelló acosta les tradicions xineses amb la celebració del Festival del Pot del Drac

Puerta posa en valor aquesta jornada, que tindrà lloc el diumenge en el Port, com a aposta pel foment de la interculturalitat

Cultura 07 de junio de 2022 Redacció Redacció
02-06-22 Puerta con el cartel del Bote de Dragón de la asociación China-2

Castelló acollirà aquest diumenge dia 12 de juny el Festival del Pot del Drac, una celebració tradicional xinesa que compta amb més de dues mil anys d'història. La jornada se celebrarà en el Port de Castelló i en les instal·lacions del Real Club Nàutic de Castelló i comptarà amb diverses activitats i accions durant tot el dia per a acostar la cultura i les tradicions populars xineses.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Patricia Puerta, ha assenyalat que el consistori “aposta per la interculturalitat i per la promoció de la diversitat cultural i, per això, col·laborem amb cites com aquesta, que faciliten a la ciutadania espais de trobada amb altres cultures que conviuen a Castelló”.

“Per primera vegada en la Comunitat Valenciana, podrem presenciar un esdeveniment molt especial en el sentir de la nostra societat xinesa, una tradició de més de dues mil anys que volem compartir amb tota la ciutadania”, ha manifestat Minliang Zhou, president de l'Associació Xinesa de Castelló, qui ha expressat que “és un gran honor poder oferir a la nostra plural ciutadania, plena de matisos, cultures diferents, vivències, colors, sabors, etc. perquè la cultura ens uneix”.

El festival del Pot del Drac, o Festival Duanwu, és una celebració popular celebrada durant més de dues mil anys, quan la població xinesa practicava diversos costums amb la creença que dissipaven les malalties i invocaven la bona salut. Hi ha diverses llegendes sobre el seu origen, encara que la més popular és la de la commemoració de la mort del poeta Qu Iuan (340-278 a. C.).

Per primera vegada, Castelló acull la celebració d'aquest festival, que comptarà amb diferents activitats. Així, de 10.00 a 12.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores tindran lloc les regates Pot de Drac.

D'altra banda, des de les 12.00 fins a les 14.00 hores i des de les 16.00 a les 18.00 hores s'han organitzat tot tipus d'activitats per a donar a conéixer la cultura xinesa. Entre altres, hi haurà representació d'arts marcials, danses antigues, recitació de poemes, cal·ligrafia o exhibicions musicals.

Te puede interesar
Lo más visto