RECICLOS arriba a Vila-real per a recompensar als ciutadans recicladors

Per reciclar llandes i botelles de plàstic de begudes, la ciutadania podrà obtindre recompenses socials i ambientals gràcies a aquest Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) desenvolupat per Ecoembes.

General 10 de junio de 2022 Redacció Redacció
1654853531687

Els veïns i veïnes de Vila-real podran obtindre premis per reciclar les seues llandes i botelles de plàstic de begudes a través de RECICLOS, el Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) creat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos en tot el país. 

Amb aquest projecte, que busca promoure el reciclatge d'aquest tipus de residus a través d'incentius, els veïns i veïnes de la localitat podran obtindre recompenses socials i ambientals cada vegada que reciclen les seues llandes i botelles de plàstic de begudes en els contenidors grocs. Així, en reciclar, obtindran punts, anomenats RECICLOS, que podran donar a les causes socials o ambientals actives en aqueix moment com, per exemple, el projecte d'ajuda a la Fundació Tots Units.


D'aquesta manera la Conselleria de Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana; Diputació de Castelló, i Ajuntament de Vila-real pretenen que els ciutadans i ciutadanes de la localitat reciclen més i millor les seues llandes i botelles de plàstic de begudes, fomentant la seua circularitat i, al mateix temps, contribuint a millorar el seu entorn més pròxim. 


Per a donar a conéixer RECICLOS i ajudar la ciutadania a resoldre els seus dubtes, informadors ambientals recorreran, del 10 al 12 de juny, les principals zones de Vila-real.


Castelló ha sigut la primera regió que ha apostat per la implantació de RECICLOS a nivell regional, sent Vila-real un dels municipis que compten amb aquest SDR.

Te puede interesar
Lo más visto