Rafa Simó repassa el potencial de PortCastelló en el Propeller Castelló

Les infraestructures productives en matèria de connectivitat i el projecte Octopus han d'anar acompanyades d'un pacte per la competitivitat

General 11 de junio de 2022 Redacció Redacció
Propeller Club

El president de l'Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, ha participat en una trobada amb el Propeller Club Castelló, un fòrum en el qual ha desgranat el present i futur de PortCastelló i ha detallat les inversions productives empreses en matèria de connectivitat per a fer del port de Castelló un enclavament competitiu per als seus clients.

En aqueix sentit, Rafa Simó s'ha referit als accessos ferroviaris sud, a la connexió entre dàrsenes i a l'estació intermodal com a obres que reforçaran la posició de PortCastelló i que “permetran augmentar les seues capacitats, operativitat i reduir costos per a atraure clients”. Aquests projectes estaran en marxa en 2026, atés que compten amb el finançament dels fons europeus MRR.

A més, Rafa Simó ha assenyalat el projecte Octopus com una gran oportunitat de creixement del port de Castelló, atés que permetrà la instal·lació de noves empreses en els 400.000 metres quadrats que es guanyaran a la mar i que comptarà amb 800 metres lineals de moll. Una superfície que se suma als 420.000 metres ja disponibles en la dàrsena sud del port de Castelló i que “configuraran un nou espai atractiu per a nous negocis i donaran l'impuls definitiu a la dàrsena sud”. El president ha indicat que Octopus s'està ja comercialitzant en fires i fòrums logístics.

Per a això és necessari un pacte per la competitivitat en el qual involucren tots els serveis portuaris “per a oferir un servei de qualitat i de resposta a les necessitats dels nostres usuaris”.

Rafa Simó ha repassat les bonificacions que aplicarà el port de Castelló en 2023, destinades principalment als sectors productius de la província. Una mesura que PortCastelló pot posar en marxa gràcies a la seua rendibilitat.

El president de PortCastelló ha compartit amb els integrants del Propeller el Pla de Transformació Digital, que impulsa el port amb una inversió de 607.000 euros i per a que la seua implantació es comptarà amb la Comunitat Portuària, “atés que l'objectiu és prestar un millor servei als clients”.

Rafa Simó ha repassat les mesures en matèria de protecció ambiental per a aconseguir que el port de Castelló siga un bon aliat del seu entorn. “Volem créixer, però de manera sostenible”. En eixa línia, ha assegurat que la nostra línia d'acció “va més enllà d'aplicar el que ens obliga la llei per a obtindre l'estima social”. 

Rafa Simó ha oferit les últimes dades de trànsit de mercaderies en l'acumulat de l'any, que reflecteixen un creixement del 16,7%, “la qual cosa evidencia que el port de Castelló té una capacitat encara per damunt de registres anteriors”. No obstant això, ha assenyalat que “hem de mirar amb cautela aquestes dades” a causa de l'actual situació derivada del conflicte bèl·lic a Ucraïna. En eixa línia, ha volgut posar en valor la resiliència del sector ceràmic.

Finalment, ha assenyalat les línies de treball empreses per a potenciar l'àmbit social, solidari, formatiu i d'oci de l'Autoritat Portuària, amb iniciatives com Al Port, el patrocini a entitats culturals i esportives, i el suport a la implantació d'estudis relacionats amb el sector marítim-portuari.

Te puede interesar
Lo más visto