El PSPV de Borriana treballa perquè el Port compte amb un centre de salut digne: “el consultori actual no compleix amb la normativa”

El secretari general local, Vicent Aparisi, desmenteix les informacions del PP que atribueixen el tancament de la consulta a retallades socials i demana que siguen fidels a la realitat

Política 19 de junio de 2022 Redacció Redacció
Vicent Aparisi


El secretari general del PSPV-PSOE de Borriana, Vicent Aparisi, ha desmentit les declaracions realitzades per dirigents del PP local sobre els motius del tancament del consultori mèdic Verge del Carme del Port. Aparisi ha explicat que l’equipament “no presta servei des de 2020 perquè no compleix les condicions bàsiques per a oferir una atenció de qualitat i perquè infringeix els protocols de protecció anti Covid”. Contradiu així l’acusació dels populars que atribueixen la supressió del servei a “retallades” de la Generalitat Valenciana.

El PSPV borrianenc denuncia que des d’un principi es van fer evidents els defectes estructurals del centre de salut, que manca d’un sistema de ventilació adequat, presenta deficiències en matèria d’accessibilitat i no disposa d’eixides d’emergència. El dirigent socialista ha explicat que “aquests defectes van motivar que, amb la irrupció de la pandèmia i l’activació dels protocols de protecció ciutadana, es procedira al tancament del centre, que cal recordar que tampoc no compta amb una zona d’aïllament de pacients contagiosos”.

“Som coneixedors que el Centre de Salut Auxiliar Verge del Carme proporciona una gran comoditat als veïns i veïnes del Port per la proximitat però, abans que res, cal que vetlem per la salut pública”. En aquest sentit, ha mencionat que, tot i que a l’exterior s’han eliminat la pràctica totalitat de les restriccions aquestes continuen vigents a l’interior dels centres sociosanitaris. “Ens agradaria comptar com abans millor amb un punt d’atenció primària a la zona portuària però no podem fer-ho en aquestes condicions”.

PROJECTE DE NOU CONSULTORI
El també regidor socialista ha avançat que l’actual equip de govern, dirigit per l’alcaldessa Maria Josep Safont, treballa amb la vista posada en dotar el Port d’un centre de salut “a l’altura de les necessitats dels habitants de la zona”. Segons ha confirmat, actualment s’estan portant a terme les gestions oportunes per a l’obtenció del solar per a, en una segona fase, alçar la nova infraestructura sanitària. “És el nostre compromís”, ha assegurat. El pla funcional ja està redactat i contempla tres consultes de medicina familiar i àrees de pediatria, extraccions, urgències i administració.

L’agrupació socialista demana al Partit Popular que “deixe de tergiversar i siga fidel a la realitat, que és el que demanen els seus votants”.

Te puede interesar
Lo más visto