Turisme Comunitat Valenciana s'alça amb el premi 'Digital Tourist 2022' per la seva gestió de la dada turística

El director d'Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana, Mario Villar, va recollir el premi a Benidorm

General 12 de junio de 2022 Redacció Redacció
beach-832346__340

Turisme Comunitat Valenciana ha estat premiada per la seva gestió de la dada turística en la IV edició dels 'Premis Digital Tourist 2022', celebrada a Benidorm. Aquests guardons identifiquen, valoren i reconeixen els millors projectes i experiències de l'aplicació de les tecnologies digitals en l'àmbit del turisme, així com en la indústria, les institucions i els organismes públics.

En concret, el premi concedit a Turisme Comunitat Valenciana reconeix la labor de difusió del coneixement que realitza l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques, Invat·tur, a través de la seva nova eina de màrqueting, que forma part de la Smart Data Office.Aquesta plataforma, concebuda per a ajudar els destins i empreses a realitzar una promoció segmentada i eficient, té accés públic i gratuït per a destins i empreses de la Comunitat Valenciana a través de la web de Invat·tur.

El director d'Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana, Mario Villar, qui ha recollit el premi en el Congrés de Turisme Digital de Benidorm, ha indicat que "aquesta eina és un avanç per al sector, ja que en moments actuals de recuperació del turisme, és clau ajudar a planificar campanyes per a desestacionalizar el destí de Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, Villar ha explicat que "la plataforma és capaç de predir amb quants dies d'antelació està buscant el turista informació per a viatjar a la Comunitat Valenciana". Així mateix, ha ressaltat que "diferents experiments amb intel·ligència artificial prediuen les cerques de vols per diferents ciutats, fins i tot l'eina ajuda a filtrar per perfil de turista, dies d'antelació de la reserva i estada mitjana".

A més, el director d'Intel·ligència Turística ha assenyalat que la plataforma està alineada amb el concepte de sostenibilitat i analitza "la influència que té el temps atmosfèric dels diferents orígens a l'hora de la intenció i reserva d'estades a la Comunitat Valenciana".

En aquest sentit, Mario Villar ha explicat que "partint de la base que un dels factors que atreu al turista per a viatjar, és el clima, es pretén conèixer si hi ha factors meteorològics que tenen pes en el nombre de cerques i també quina és aquesta influència per a cada turista a la seva ciutat origen".

Intel·ligència artificial: la dada pilar de la intel·ligència

Així mateix, el director d'Intel·ligència Turística de la Comunitat Valenciana ha participat, dins del Congrés, en la taula de debat "Intel·ligència Artificial: la dada pilar de la intel·ligència", en la qual es van tractar temes ètics sobre les dades i la relació amb les empreses privades.

Durant la seva intervenció, Villar ha afirmat que "la bondat davant les dades és el principi bàsic per a la col·laboració públic-privada i la col·laboració entre destins. No hi ha innovació, si no hi ha bondat".

Te puede interesar
Lo más visto