La Federació Provincial de Confraries de Pescadors de Castelló participa un any més en la campanya "Terra neta mar transparent"

Els actes de celebració d'aquesta campanya de conscienciació per la biodiversitat marina i terrestre tindran lloc demà dissabte a les 11.30h a la plaça de Sète del Grau de Castelló amb l'actuació estel·lar de la companyia Xarxa Teatre

General 20 de junio de 2022 Redacció Redacció
Terra neta mar transparent (1)

La Federació Provincial de Confraries de Pescadors de Castelló, Fedcopesca, formades per les confraries de Vinaròs, Benicarló, Peníscola i Castelló de la Plana participa un any més en la campanya anomenada "Terra neta mar transparent". L'objectiu d'aquesta campanya, organitzada per la Diputació de Castelló i Fedcopesca, és conscienciar la societat de la importància de mantenir les ciutats, els pobles, els camps, les muntanyes, els boscos i els rius nets de plàstics i altres residus d'origen antròpic, ja que sempre acaben al fons de la mar embrutant i contaminant la mar.

Segons l'informe de WWF "Una trampa del plàstic. Alliberant de plàstic el Mediterrani", Espanya és el segon país que més plàstic aboca a la mar després de Turquia i el quart de la Unió Europea que més plàstic consumeix. Aquest estudi també conclou que el plàstic representa el 95% dels residus que suren a la Mediterrània i que acaben a les platges o pescats pels pescadors de la província de Castelló. De fet, les confraries de pescadors de la província de Castelló fa 9 anys que col·laboren de forma desinteressada en el projecte "Upcycling the Oceans", una aventura mundial que està ajudant a eliminar els residus marins del fons dels oceans amb el suport dels pescadors de tot el món.

 Un espectacle de Xarxa Teatre

Dissabte 11 de juny a les 11.30h del matí en la plaça de Sète del Grau de Castelló tindrà lloc un dels actes més bonics d'aquesta campanya com és l'espectacle que oferirà la companyia Xarxa Teatre 'Amagatalls secrets' on es trasllada el concepte que l'ús i abús del plàstic ha fet que la seua utilització ja no estiga dirigida a la durabilitat i, per tant, s'ha convertit en un material majoritàriament desaprofitable.

Te puede interesar
Lo más visto