Castelló donarà llum verda a la declaració ambiental del POP i acosta l'aprovació definitiva del seu Pla General

La Comissió d'Avaluació Ambiental Municipal emet informe favorable després de verificar que el document integra tots els condicionants ambientals

General 16 de junio de 2022 Redacció Redacció
Exposición paneles PG

L'Ajuntament de Castelló s'aproxima a l'aprovació definitiva del Pla General, el document estratègic que marcarà el disseny de la ciutat per als pròxims vint anys sota criteris de sostenibilitat, millora de la qualitat de vida de la ciutadania i renovació urbana per a continuar avançant cap a una ciutat més moderna, verda i inclusiva. La Junta de Govern Local preveu emetre aquest dijous la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica del Pla d'Ordenació Detallada(POD) una vegada obtingut l'informe favorable per part de la Comissió d'Avaluació Ambiental.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “estem cada dia més prop de l'aprovació definitiva del nou Pla General per a la ciutat de Castelló, un document que serà motor de dinamització, generació de llocs de treball i el document estratègic que promourà l'ús racional, sostenible i realista del sòl, buscant la cohesió de la ciutat i projectant un Castelló més verd, integrador i amable”.


El regidor d'Urbanisme, José Luis López, ha recordat que Castelló ja compta amb el Pla General Estructural, que va ser aprovat al desembre del passat any. “Un document que va restablir el marc legal urbanístic de la ciutat després de més d'una dècada amb l'ordenament anul·lat per la justícia”, ha apuntat. López ha explicat que, una vegada emesa aquesta declaració ambiental, s'incorporaran al POP les consideracions efectuades per a procedir a la seua aprovació definitiva.

“Estem en el compte arrere per a tindre aprovat el nou Pla General que plasmarà el nou model urbanístic de la ciutat”, ha indicat. Per la seua banda, el segon tinent d'alcalde, Ignasi Garcia, ha valorat que "entrem ja en la recta final per adequar l'ordenació urbanística de la nostra ciutat atenent a criteris ambientals i de sostenibilitat territorial, i que posa a les persones com a eix prioritari en la configuració del nostre Pla General". De fet, Garcia ha destacat que "es tracta d'un desenvolupament urbà amb mirada verda i integradora que permet cohesionar tots els barris de la ciutat i impulsar els nostres sectors, tot per millorar el benestar dels nostres veïns i veïnes així com la salut ambiental de la ciutat".

Te puede interesar
Lo más visto