Colomer destaca "la tecnologia, el talent i la tolerància" com els tres pilars bàsics que sustenten el model de destinació turística sostenible

Assenyala que la Comunitat Valenciana compta amb un sector turístic que "enfront dels tòpics, és avantguarda i inverteix en tecnologia i avanços"

Política 16 de junio de 2022 Redacció Redacció
colomer

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat durant la inauguració de l'II Fòrum Internacional 'Ciutats i turisme sostenible 5.0' que acull aquests dies la ciutat d'Alacant, que "la tecnologia, el talent i la tolerància, conformen els tres pilars bàsics que han de sustentar el model de destinació turística sostenible".

Així mateix, Colomer ha volgut posar l'accent que "amb la tecnologia tot canvia", i ha assenyalat que "hem de comprendre el que ve i estar junts per a compartir un futur d'avanç i treball".

El responsable de la política turística del Consell s'ha mostrat partidari de "bandejar la idea de fracàs", al qual ha definit com "un dels primers intents de progrés". D'aquesta manera, ha animat a "compartir un full de ruta comú", per a assegurar l'avenir del territori.

En aquest sentit, ha recordat que la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI) de la Comunitat Valenciana, impulsada per Turisme CV, compta ja amb 103 destins; al mateix temps que ha ressaltat que sector turístic de la Comunitat Valenciana "enfront dels tòpics, és avantguarda, i no rebutja el nou, sinó que inverteix en tecnologia i avanços".

Respecte al Fòrum, organitzat per la plataforma Connect Clean, en col·laboració amb Districte Digital Comunitat Valenciana, el titular de Turisme ha destacat que "aquest tipus de trobades no es poden deslligar de l'optimisme"; i ha advocat per "recuperar i reconstruir un relat optimista", així com per "reconéixer-nos part d'un ecosistema de fusió d'horitzons, que difumine fronteres".

Durant la inauguració del Fòrum, Francesc Colomer ha estat acompanyat pel tinent alcalde d'Alacant, Manuel Villar; la CEO de la Plataforma Connect Clean organitzadora del fòrum, Sandrine Gil; el director general de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), Antonio Rodes i el director general de Turisme, Herick Campos.

Te puede interesar
Lo más visto