El Consell rehabilita quatre monuments del patrimoni històric cultural de la comarca dels Ports

El director general d'Administració Local, Antoni Such, ha visitat les actuacions realitzades a Olocau del Rey, Todelella, Morella i Portell de Morella

General 16 de junio de 2022 Redacció Redacció
consell

El director general d'Administració Local de la Generalitat, Antoni Such, i la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, han visitat quatre edificis històric-culturals de rehabilitats amb el suport de la Generalitat Valenciana a la comarca dels Ports.

En el municipi d'Olocau del Rey, acompanyats pel seu alcalde, Santiago Gazulla, han visitat l'actuació per a la restauració de les ruïnes de l'antic castell de Olocaf. Una construcció del de la qual existeix constància documental de la seua existència des del segle XI gràcies a la crònica de les campanyes militars del Cid.

Principalment, s'ha intervingut en l'anomenada Torre del Fortí de Fuselleria "per a la conservació i restauració de les restes arquitectòniques i la posada en valor del castell i el seu entorn". En total s'han destinat a aquesta obra 124.654,26 euros.

Per part seua, l'actuació per a la recuperació del vaig moldre de Sant Onofre de Todolella, ha significat una inversió de 149.917,28 euros. A més de les labors de neteja de l'entorn, els treballs s'han centrat en la recuperació de la infraestructura hidràulica, la reparació de les cobertes, i l'habilitació de l'immoble per a fins culturals.

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha exercit en aquesta localitat d'amfitrió en la visita a les obres de restauració de la Torre Redona, una de les quals s'alcen en la muralla de la capital dels Ports.

Es tracta d'una torre que, per la seua proximitat al portal de Sant Miquel, constitueix un element fonamental per a posar en valor el "passeig de ronda", un dels múltiples atractius turístics que ofereix el patrimoni històric de Morella.

Te puede interesar
Lo más visto