Falomir reivindica el pes del PSOE en la consecució de drets LGTBI: "Mai abans s'havien defensat tant els valors de la igualtat i la dignitat"

El secretari general provincial i l’alcaldessa de la Vall d’Uixó repassen en un col·loqui amb motiu de l’Orgull les normes que han promogut els i les socialistes per a garantir els drets del col·lectiu

Política 17 de junio de 2022 Redacció Redacció
DSC_6259


El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Samuel Falomir, ha destacat el paper essencial que ha jugat el Partit Socialista a tots els nivells en la consecució i consolidació dels drets de les persones LGTBI. En un col·loqui celebrat a la Vall d’Uixó amb motiu del mes de l’Orgull, el dirigent ha manifestat que des dels ajuntaments “hem defensat com mai s’havia fet abans els valors universals de la igualtat i la dignitat i donat visibilitat al col·lectiu amb iniciatives com la celebració de l’Orgull, campanyes de sensibilització o el ferm suport institucional”.

“La nostra postura sempre ha sigut clara i contundent, defensar la igualtat en la diversitat i la no discriminació per motius d’orientació sexual. Ho podem dir amb el cap ben alt, altres no tant, sobretot aquells que s’emboliquen amb la bandera LGTBI i després recorren les lleis davant la justícia”.

Continuant el fil, l’alcaldessa de la Vall d’Uixó i secretària d’Acció Electoral de l’executiva nacional, Tania Baños, ha subratllat que Espanya és hui, gràcies al PSOE, capdavantera a nivell mundial en legislació social i en la protecció dels drets de les persones LGTBI. Baños ha enumerat les normes que han promogut i aprovat els socialistes des del nou mil·lenni. “La llei del matrimoni igualitari, l’adopció de parelles del mateix sexe o la llei Zerolo són models per a altres estats, com també la legislació valenciana, que avança encara més les polítiques que prohibeixen les teràpies d’aversió i reconeix les víctimes de la repressió franquista per motius d’identitat de gènere o d’orientació sexual”. “Des de sempre, les polítiques LGTBI tenen el segell de Partit Socialista”, ha manifestat.

Tots tres han coincidit en fixar l’extrema-dreta i la dreta “que la blanqueja” com una amenaça per a les llibertats socials. “No permetrem cap pas enrere”.A banda del secretari general provincial i l’alcaldessa de la Vall d’Uixó també ha participat el secretari d’LGTBI de l’executiva nacional, Damián López.

Te puede interesar
Lo más visto