Castelló destina 163.489 euros al projecte social i d'integració ‘Aules de formació familiar'

Puerta destaca el “marcat interés social” d'aquest programa que impulsa espais d'inserció social i laboral

Educació 27 de junio de 2022 Redacció Redacció
25-06-22 Patricia Puerta

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat el projecte de conveni amb Càritas interparroquial per al desenvolupament del projecte Aules de formació familiar, un projecte social i d'integració que comptarà amb una aportació municipal de 163.489 euros. El programa es compon de tres unitats: Aula de formació familiar La Llar Sant Lorenzo, Aula de formació familiar La Llar Sant Lorenzo i zona Nord, i Taller Jove.

La regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Patricia Puerta, ha explicat que aquest projecte busca crear espais d'integració, orientació, aprenentatge d'habilitats i actituds, formació, i inserció social i laboral, a través de l'assimilació i interiorització de conceptes i hàbits per part de la població a la qual atén que, per raons i circumstàncies diverses, pateix i ha patit durant anys l'aïllament i l'exclusió social.

“A través d'aquest projecte també es potencia l'autonomia personal i social de les persones joves, en afavorir el seu procés maduratiu i ajudar a desenvolupar al màxim les seues capacitats per mitjà d'activitats o tallers educatius, laborals, culturals d'oci i temps lliure”, ha indicat.

Les persones beneficiares l'Aula de formació familiar La Llar Sant Lorenzo i Aula de formació familiar La Llar zona Nord són població adulta i, excepcionalment majors de 16 anys, que presenten dificultats per a desembolicar-se en l'àmbit laboral, familiar, domèstic i/o social. Quant al Taller Jove, les persones beneficiàries són joves amb edats entre els 12 i els 18 anys, amb serioses dificultats d'adaptació al mitjà escolar i a l'entorn educatiu.

Puerta destaca el “marcat interés social” d'aquest projecte formatiu i de promoció integral de les persones en situació d'exclusió social que es ve desenvolupant en diverses zones de la ciutat.

Te puede interesar
Lo más visto