El ple extraordinari de la Diputació de Castelló ampliarà fins a l'1 de setembre el termini per a la justificació d'obres provincials de 2021

El president José Martí explica que és una decisió que s'adopta pensant fonamentalment en els xicotets municipis, que són els més afectats per la falta de subministraments generada per la guerra provocada per Rússia

Economía 27 de junio de 2022 Redacció Redacció
pexels-aleksandr-evstafev-9057783

El ple extraordinari que celebrarà demà la Diputació de Castelló aprovarà una ampliació del termini de justificació i presentació de la documentació d'obres que es realitzen amb càrrec al Pla 135 i al Pla Reactivem Obres de 2021. Al principi, la data límit establida era la del 30 de juny de 2022, encara que amb aquesta modificació es traslladarà fins a l'1 de setembre de 2022.

Així ho ha anunciat el president, José Martí, qui ha assenyalat que «ho fem perquè els ajuntaments afectats no perden uns recursos que els corresponen». Una mesura «necessària, en un context com l'actual en el qual, a conseqüència de la invasió de Rússia a Ucraïna, s'ha aguditzat el problema de falta de subministraments que ja es venia apreciant en els mesos previs al conflicte». Un problema que, explica, «afecta fonamentalment als ajuntaments amb més modestos»

L'acord que adoptarà demà la Diputació de Castelló està en sintonia el Reial Decret Llei del Govern d'Espanya, de 29 de març, que estableix l'adopció de mesures urgents en el marc del Pla Nacional de Resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra d'Ucraïna, en el qual es reconeix que la conjuntura internacional posa en risc el compliment dels terminis d'execució de les obres públiques contractades.

El president de la Diputació destaca que és una mesura que demà es votarà en el ple i que ja va comptar amb el suport de tots els grups en la Comissió Informativa de Concertació i Coordinació. Segons explica, «respon a la vocació de la nostra institució de prestar tot el suport possible als ajuntaments de la província, especialment, als més xicotets, que compten amb menys recursos humans, econòmics i materials».

Te puede interesar
Lo más visto