El Centre de Salut Pública de Castelló ha finalitzat hui el curs d'Agents de Salut de Base Comunitària

El curs és una iniciativa de la Direcció General de Salut Pública de la Comunitat Valenciana atés el Pla de Salut vigent

General 28 de junio de 2022 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2022-06-28 at 7.31.06 PM

El Centre de Salut Pública de Castelló ha clausurat hui el curs d'Agents de Salut de Base Comunitària que des del mes de març s'està impartint en la seua seu de l'avinguda de la Mar. En aquest curs, emmarcat en el programa autonòmic MihSalud, s'han format un total d'11 representants de diferents associacions i entitats provincials amb l'objectiu d'oferir eines per a promoure la salut entre la població dels seus corresponents entorns socials, amb l'objectiu de fomentar l'equitat i disminuir la vulnerabilitat.

Aquest ha sigut el primer curs que s'ha desenvolupat en aquesta província i que ha inclòs 130 hores de formació pràctica i teòrica certificada per l'Escola Valenciana d'Estudis per a la Salut (EVES). El professorat ha sigut tant personal assistencial del propi Centre de Salut Pública de Castelló i d'Atenció Primària dels departaments de salut de Castelló i la Plana, com de l'àmbit universitari i de l'Ajuntament de Castelló, entre altres. 

Al llarg de les diferents sessions s'han abordat matèries relacionades amb la promoció de la salut, la sexualitat, la violència de gènere, la maternitat, els hàbits alimentaris, les habilitats comunicatives, les competències interculturals i les mesures preventives davant patologies com la COVID-19, el VIH, entre altres. 
 
En aquesta primera han participat 8 associacions vinculades als drets LGTBi, immigració, associacions de pacients, entitats religioses i entitats socials amb l'objectiu de promoure entre el seu teixit associatiu activitats dinamitzadores de promoció de la salut entre els seus iguals, amb metodologia participativa.

En la clausura del curs han intervingut la secretària autonòmica de Sanitat, Isaura Navarro; la regidora del Ajuntament de Castelló, Verónica Ruiz; la cònsol de Romania a Castelló, Irina Marín; el director del Centre de Salut Pública a Castelló, Carles Escrig; la directora mèdica d'Atenció Primària del Departament de Salut de Castelló, Raquel Tena; i les directores d'Infermeria d'Atenció Primària dels Departaments de Castelló i la Plana, Inmaculada Fabregat i Amparo Andrés, respectivament.

Te puede interesar
Lo más visto