Castelló acomiada les festes de Sant Pere amb una alta participació després de dos anys de pandèmia

La ciutadania es bolca en els festejos en actes multitudinaris com el Dia de les paelles, la Torrà de la sardina o la Nit Màgica

Cultura 04 de julio de 2022 Redacció Redacció
04-07-22 Marco, Ribera y Braina en Sant Pere

Castelló ha acomiadat les festes de Sant Pere, les primeres després de dos anys de pandèmia, amb un balanç positiu. Deu dies de festa amb més de 200 activitats programades que han servit per a recuperar l'essència dels festejos del Grau, en els quals s'han bolcat veïns, veïnes i visitants, registrant una participació massiva durant tota la setmana.

“Hem viscut una setmana de retrobaments i de convivència, en la qual hem pogut recuperar les festes de Sant Pere després de dos anys amb restriccions”, ha destacat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Han sigut unes festes importants per a la ciutat, per a l'economia i per a l'estat d'ànim, en les quals cal destacar l'alta participació”, ha apuntat Marco.

“Les colles, les penyes i la ciutadania en general s'ha bolcat en aquesta setmana de les festes de Sant Pere, participant de manera massiva en pràcticament totes les propostes programades, demostrant que hi havia moltes ganes de tornar a gaudir de Sant Pere”, ha explicat la tinenta d'alcaldia del Grau, Mary Carmen Ribera.

“El Patronat Municipal de Festes, de la mà de la Comissió de Festes de Sant Pere, i amb la col·laboració de penyes i de la Confraria de Pescadors, entre altres, ha fet possible una programació per a tots els públics, en la qual han prevalgut actes tradicionals i s'han sumat per primera vegada esdeveniments ajornats de la Magdalena, com la Nit Màgica, una mascletà o un castell de focs artificials”, ha apuntat el regidor de Festes, Omar Braina.

El Grau s'ha bolcat en la seua setmana gran. Només en el Dia de les Paelles, van participar més de 5.000 persones i es van cuinar 139 paelles; i la tradicional Torrà de la Sardina va atraure a unes 7.500 persones i es van cuinar 800 quilos de sardina. També va tindre una alta participació la Cavalcada de la Mar, la primera Nit Màgica que va recórrer els carrers del districte marítim, la singular processó de Sant Pere o l'espectacle de final de festes, amb el tradicional “Visca Sant Pere” amb el qual es van donar per acabats els festejos en honor a Sant Pere, que han tingut a Miriam Hidalgo i Marina Torrent com a reina i reina infantil, respectivament; a Juan Antonio Tirado com a president de la Comissió de Festes; i a Jorge Casanova com a president infantil.

A destacar el servei especial de transport públic, que ha impulsat l'ús del Tram durant la setmana de les festes i ha fomentat així la mobilitat sostenible i segura. I a recalcar també la labor de l'operatiu de seguretat i emergències al llarg dels dies festius i especialment en les incidències ocorregudes durant els espectacles taurins.

Te puede interesar
Lo más visto