Vila-real adjudica el nou servei Bicivila’t per a una mobilitat sostenible amb tecnologia GPS i vehicles elèctrics

L'empresa Autobusos Furió s'encarregarà de la instal·lació i gestió del sistema, que inclou més bicicletes, bases tancades i accés a través d'una app

General 05 de julio de 2022 Redacció Redacció
0_13659_1_bis

L'Ajuntament de Vila-real ha formalitzat l'últim tràmit per a renovar per complet el servei de préstec gratuït de bicicletes, Bicivila’t, amb l'adjudicació d'un nou contracte d'instal·lació, manteniment i gestió més modern i adaptat a les necessitats dels usuaris. Així, el servei que començarà a funcionar en els pròxims mesos inclou bicicletes elèctriques, a més de les convencionals, tecnologia de geolocalització i una major seguretat a través de la instal·lació de càmeres de vigilància i bases tancades per a l'estacionament dels vehicles.

El regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, ha destacat que el nou contracte suposa un important avanç en la promoció de la mobilitat sostenible a la ciutat. “L'objectiu és adaptar el servei gratuït de préstec de bicicletes a la nova Vila-real del segle XXI en la qual estem treballant, una ciutat sostenible, que potencie l'ús de mitjans de transport no contaminants i que siga cada dia més respectuosa amb l'entorn i amable amb les persones”. El contracte, que contempla el canvi de la tecnologia així com el manteniment i la gestió d'aquest sistema durant quatre anys, ha sigut adjudicat a l'empresa Autobusos Furió per import de 442.803 euros, IVA inclòs.

El regidor destaca l'aposta per les noves tecnologies en el funcionament del nou servei, ja que inclourà el subministrament de bicicletes elèctriques, a més de les convencionals, el número de les quals també s'incrementa respecte al de l'anterior servei. Així mateix, s'ampliarà el nombre actual de bases i es georeferenciaran també altres espais de la ciutat en els quals serà possible depositar els vehicles. Les bases estaran tancades i comptaran amb càmeres de vigilància per a una major seguretat i per a evitar actes vandàlics. Els usuaris tindran accés a les bancades a través d'una aplicació.

Chalmeta ha assenyalat que, una vegada formalitzada l'adjudicació del contracte, està previst que l'empresa inicie la instal·lació de la nova infraestructura a partir del mes de setembre. El termini de muntatge de les noves bases és de dos mesos, més un mes de proves. L'edil ha lamentat que la renovació del servei de préstec gratuït de bicicletes, Bicivila’t, “s'ha demorat més del que hauríem volgut”, però ha recordat que “és un projecte al qual no hem renunciat en cap moment, malgrat les dificultats econòmiques i de tramitació administrativa, perquè va en la línia de la nova Vila-real del segle XXI, moderna, sostenible i respectuosa amb el medi ambient en la qual estem treballant a través de l'Agenda Urbana i dels Objectius de Desenvolupament Sostenible”.

Te puede interesar
Lo más visto