Onda amplia el ‘xec escola infantil’ per al pròxim curs amb ajudes de fins a 120 euros mensuals

L'Ajuntament torna a incrementar l'aposta per la conciliació amb una inversió total de 148.500 euros

Educació 07 de julio de 2022 Redacció Redacció
IMG_4472

L'Ajuntament d'Onda, un any més, es posa al costat de les famílies ondenses i reedita la iniciativa ‘Xec escola infantil’ amb la qual destinarà un total de 148.500 euros per a ajudar a facilitar la conscienciació laboral i familiar. Així, el govern municipal ha aprovat les bases simplificant els tràmits, incloent els mesos d'estiu i incrementant aquesta línia d'ajudes mitjançant la qual els progenitors podran rebre fins a 120 euros mensuals per xiquet escolaritzat, de 0 a 3 anys, en els centres infantils de la ciutat. 

Tal com es va comprometre l'alcaldessa, Carmina Ballester, l'Ajuntament ha incrementat novament l'aposta per la conciliació, que des de l'inici de la legislatura ha augmentat un 80%, passant dels 50 euros inicials als 90 euros del pròxim curs. No obstant això, l'ajuda pot arribar fins als 120 euros, per a les famílies monoparentals o amb tots dos progenitors en situació de desocupació. El mateix import, per mes i xiquet, rebran les famílies nombroses. 

Bases consensuades 

Ballester es va reunir el mes de juny passat al costat de la regidora d'Educació i Formació, Estela Badenes, amb els centres d'Educació Infantil per a consensuar les bases, escoltar-los i atendre les inquietuds del sector. L'edil també ha volgut agrair a les escoles infantils la col·laboració i el consens en el procés d'elaboració d'aquestes bases.

Com a novetat, en aquesta convocatòria s'inclou l'ajuda per a l'alumnat de 2-3 anys matriculat a les escoles infantils de primer cicle, que ja el mes de juliol podrà optar a la subvenció, bé de 90 o de 120 euros. Per a això, únicament ha de formalitzar la matrícula en el centre educatiu. A més, es manté l'eliminació del requisit d'empadronament fixat en un mínim de tres anys per a les persones que acrediten el seu domicili fiscal o laboral o el seu treball en el municipi. 

Un altre aspecte que s'ha millorat és que durant el pròxim curs les famílies no hauran de realitzar cap tràmit, ja que les subvencions es gestionaran a través de les escoles infantils, per la qual cosa se'ls descomptarà automàticament en la seua mensualitat la quantia a abonar. 

“Hem de caminar sempre al costat de les famílies ondenses i dels més xicotets en aquesta etapa fonamental de socialització i aprenentatge. Per això continuarem oferint els recursos necessaris per a ajudar a conciliar a les famílies, alhora que incentivem l'escolarització en els centres educatius d'Onda, els qui demostren dia a dia la seua gran professionalitat. Continuem treballant per convertir Onda en un referent en conciliació, igualtat i creació d'oportunitats”, ha apuntat l'alcaldessa. 


Per una conciliació real

D'altra banda, l'Ajuntament en la seua aposta per una conciliació real, àmplia el servei de escoleta d´estiu a tot el període vacacional, facilitant a les famílies una oferta lúdic-educativa durant tot l'estiu. L´Escoleta d´Estiu va començar el passat 22 de juny i finalitzarà el 9 de setembre.

Cal destacar que l'Ajuntament també ha ampliat el servei de ‘escola matinera’, que l'ofereix durant tot el curs escolar en tots els centres educatius, incloent els concertats. El servei es presta durant una hora i mitja abans de l'inici de la jornada escolar i dues hores després de finalitzar l'horari escolar, i inclou desdejuni i berenar. El cost del servei és de 2,5 euros per dia i alumne, amb bonificacions. Aquest servei podrà sol·licitar-se a partir del 16 d'agost.  

Te puede interesar
Lo más visto