Oropesa del Mar refuerza este verano la vigilancia en la costa con un dron

El servei, que es prolongarà durant els mesos de juliol i agost, s'ha iniciat ja a la platja de la Petxina

General 06 de julio de 2022 Redacció Redacció
Dron playa 2022

L'Ajuntament d'Orpesa reforça aquest estiu la seguretat a les seues platges i, per a això, compta amb la tecnologia de drons per a fer les tasques de vigilància en la seua costa. Una iniciativa que arriba al municipi per segon any consecutiu, després de ser triat en 2021 per a formar part del projecte pilot de la Generalitat Valenciana. 

Així ho ha anunciat el regidor de Platges, Jordi Llopis, qui ha avançat que “després de realitzar el primer vol de prova, ja hem iniciat el servei de vigilància per dron que estarà operatiu a la platja de la Petxina durant els mesos de juliol i agost amb l'objectiu d'intensificar les labors de salvament i socorrisme per a millorar la seguretat dels usuaris i banyistes”.

Es tracta d'un dispositiu que està dotat de dos flotadors salvavides i que, a més del pilot del dron, compta amb la figura de l'observador que permet augmentar el radi d'abast del dron perquè aquest tinga molt més abast visual. Així, aquest dispositiu romandrà operatiu en horari de 10.00 a 20.00 hores durant els mesos de juliol i agost. 

Així mateix, Llopis ha avançat que a partir d'aquest mes de juliol, el personal específic que treballa en la zona de bany adaptada per a les persones amb mobilitat reduïda, situades a les platges de la Petxina, Morro de Gos i Amplàries, ampliaran el servei al doble d'hores, passant de quatre a huit.

Te puede interesar
Lo más visto