Martí destaca en la 'Trobada de Bandes' de la Plana Baixa l'aportació "cultural, educativa i social" de les bandes de música

El president de la Diputació de Castelló ha afirmat que "sempre hem donat suport a les associacions musicals, i continuarem fent-ho, ens tindran al seu costat per a continuar treballant junts per la nostra música"

10 de julio de 2022 Redacció Redacció
_DSC3869

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha assistit avui a la 'Trobada de Bandes' de la Plana Baixa que s'ha celebrat a Artana on ha destacat la "important aportació de les bandes de música, tan cultural, però també educativa i social, afavorint la participació, la vertebració i la convivència en el territori".

"Les bandes són el màxim exponent de la nostra cultura i, des de la Diputació de Castelló, sempre hem donat suport a les i els músics i a les associacions musicals, i continuarem fent-ho. Ens tindran al seu costat per a continuar treballant junts per la nostra música", ha afegit.

La cita ha tingut lloc a Artana i han participat l'Associación Musical Artística Nulense de Nules, l'Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d'Uixó, la Unió Musical d'Alfondeguilla, la Unió Musical de Betxí, la Unió Musical Eslidense d'Eslida, la Unió Musical La Lira de Vila-real, la Unió Musical Santa Cecília de Xilxes i la Unió musical Artanenca d'Artana.

Es tracta de la segona desfilada de la 'Trobada de Bandes 2022' que, després de Sogorb i Artana, recorrerà altres quatre municipis de la província: Borriol (23 de juliol), l'Alcora (17 de setembre), Vinaròs (24 de setembre) i Albocàsser (1 d'octubre).

Aquesta proposta és una aposta de la institució per la música i la cultura, amb la qual contribuirà a promoure i difondre la música com un element significatiu en el territori. A més, la institució provincial destinarà 15.000 euros per als sis municipis que participen en el programa, per la qual cosa cada localitat comptarà amb 2.500 euros d'ajuda per a dur a terme els concerts i activitats musicals.

Així mateix, aquests dos anys, la Diputació de Castelló, ha utilitzat l'assignació pressupostària destinada a les Trobades i al certamen provincial, per a sufragar un concert en cada municipi dins de la campanya 'Les Nostres Bandes'.

D'altra banda, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana compta amb el suport econòmic de la Diputació amb una ajuda per valor de 36.000 euros per a l'organització i desenvolupament de l'activitat.

Lo más visto