El projecte ‘Elles habiten la ciutat’ del MUCC entra a formar part del Women’s Legacy

Castelló s’incorpora a una plataforma que dona a conéixer a Europa el patrimoni cultural de les dones

Cultura 10 de julio de 2022 Redacció Redacció
10-05-2022 trobada Elles habiten la ciutat

El projecte del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) ‘Elles habiten la ciutat’ s’ha incorporat a Women’s Legacy, una plataforma d'abast europeu per a incorporar la perspectiva de gènere en la interpretació del patrimoni cultural. Així, el projecte passa a formar part d'un grup de professionals del patrimoni cultural per poder compartir experiències i inquietuds junt amb aquesta xarxa de professionals de diferents entitats culturals i països d'Europa.

Cal assenyalar que ‘Elles habiten la ciutat’ és un projecte de recerca i mediació cultural, el qual consta d’un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu principal fomentar el coneixement de la història i el patrimoni cultural de Castelló des d’una perspectiva de gènere. És a dir, històries de dones que expliquen el patrimoni i la història de la ciutat de Castelló.

En paraules de la regidora de Cultura i Feminismes, Verònica Ruiz, “és important posar en valor l’envergadura d’aquest projecte que posa el focus en com les dones han configurat aquesta ciutat, han viscut i viuen en ella i que ens permet conéixer el diàleg intergeneracional de totes nosaltres”. Ruiz també ha destacat que “el relat de totes elles també és nostre, de la ciutat de Castelló, perquè elles són protagonistes i qui ens endinsen a conéixer millor la història i patrimoni cultural de la nostra ciutat”.

La recerca d’aquest projecte versa al voltant de dos eixos temàtics: el treball i les relacions socials. Per això, compta amb un arxiu d'entrevistes a dones amb una recopilació de testimonis de dones de diferents edats, professions o procedència; amb trobades de dones que comparteixen les seves experiències al voltant de temes relacionats amb la història de la ciutat; així com per un catàleg digital format per objectes i fotografies aportades pels testimonis que aporten informació contextual.

Te puede interesar
Lo más visto