Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Diputació de Castelló realitzarà aquesta setmana tractaments terrestres contra els mosquits en 79 municipis de la província

El president José Martí destaca l'esforç que realitza l'àrea de Medi Natural per a minimitzar les molèsties a la ciutadania i a les empreses vinculades a l'hostaleria i el turisme en l'estiu de la recuperació

General 11 de julio de 2022 Redacció Redacció
1509-1024

La Diputació de Castelló aplicarà entre els dies 11 i 15 de juliol acciones de tractament contra els mosquits per via terrestre en 79 municipis de la província, tant de la costa com de l'interior. Són treballs que es desenvoluparan en el medi natural, en marjals i zones humides, ja que l'actuació en les àrees urbanes és competència dels ajuntaments. En aquest sentit, el president José Martí ha destacat que des de la institució es manté «contacte permanent amb els municipis de la província, en nom de la màxima i millor coordinació».

El dirigent provincial ha assenyalat que «encara que els mosquits no ens el posen fàcil, treballem intensament per a mantindre'ls a ratlla». No obstant això, ha explicat que «estem davant una batalla molt complicada, que ens concerneix a tots i guarda relació amb el canvi climàtic». També ha assenyalat que «activem tots els mitjans dels quals disposem amb la intenció de reduir al màxim les molèsties a les ciutadanes i els ciutadans i ajudar a les empreses vinculades a l'hostaleria i el turisme en un estiu tan important com l'actual, que afectes comercials suposa la volta a la normalitat, després de dos anys molt durs de pandèmia i restriccions».

Un 30% més de tractaments

Per part seua, la diputada de Medi Natural, María Jiménez, s'ha referit a la conveniència de les actuacions que duu a terme el seu departament perquè «segons ens traslladen els experts, el tractament terrestre resulta molt més eficaç, en atacar a larves i mosquits adults, enfront de l'aeri, que només afecta a les larves». A més, ha recordat que amb l'adjudicació del nou contracte per al Pla Provincial contra els Mosquits, la Diputació de Castelló realitzarà al llarg d'enguany un 30% més de jornades de tractaments que en els exercicis anteriors.

La diputada ha assenyalat que la lluita contra aquests insectes és una prioritat per a l'equip de govern, raó per la qual el Pla Provincial «es manté actiu durant tot l'any, encara que lògicament, les actuacions s'intensifiquen durant l'època estival».

Te puede interesar

Carnaval 2023

Orpesa es prepara per a celebrar el Carnestoltes

Redacció
General 13 de febrero de 2023

El municipi d'Orpesa es prepara per a acollir una de les cites més acolorides i divertides del calendari. El Carnestoltes torna a la localitat amb una àmplia programació per als dies 24 i 25 de febrer.

Lo más visto

Newsletter