El sector turístic crida a la responsabilitat i coherència a tots els grups polítics de les Corts perquè abandonen la tramitació de la proposició de llei de la taxa turística " sine die " donada la si

Els pactes polítics han d'ajustar-se a la realitat econòmica i social i en aquests moments no es dona cap condició per a crear aquest nou impost

Economía 11 de julio de 2022 Redacció Redacció
4c7f0b71-ae08-cb60-2327-722c7e3976ef

La situació econòmica no dona treva i el panorama es complica conformen passen les setmanes i totes les autoritats econòmiques i acadèmiques anuncien uns mesos, sinó anys, molt difícils per davant. Per això, el sector turístic de la Comunitat Valenciana organitzat en la plataforma #Noalatasaturística espera que tots els grups polítics en Les Corts facen un exercici de coherència i de responsabilitat amb la situació actual i aparquen 'sine die' la tramitació del que s'ha denominat Proposició de Llei de Mesures Fiscals per a impulsar un turisme sostenible que no és més que la llei que crega l'impost popularment conegut com a 'taxa turística'.

En les condicions actuals ningú entendria la posada en marxa d'un nou impost completament innecessari. Amb una economia afeblida, una inflació desbocada, un empobriment generalitzat dels ciutadans espanyols i europeus, continuar amb aquesta tramitació pesarà com una llosa sobre les empreses i treballadors del sector i sobre tots els ciutadans valencians.

Altres governs, com l'Executiu Central, han aparcat les seues reformes tributàries fins que la mala situació econòmica es puga superar i tots els moviments legislatius giren precisament en sentit contrari: en rebaixes d'impostos, plans d'ajudes i compensacions davant l'alt preu de combustibles, matèries primeres, alimentació i serveis de primera necessitat.

Aquesta és l'estratègia que han de seguir els nostres representants polítics en Les Corts Valencianes: un exercici de realitat i d'empatia enfront dels quals més ha patit durant la pandèmia i que tardaran molt a recuperar el seu pols habitual. Ara mateix pesen moltíssim més els arguments i realitats econòmiques i socials que aconsellen abandonar la iniciativa de la taxa turística que qualsevol filosofia fictícia utilitzada per a la seua posada en marxa. 

Cap pacte polític ha de tractar-se com una màxima inamovible ni una veritat absoluta. La política deu adaptara a la realitat a cada moment i els canvis, modificacions i ajustos formen part de la realitat diària. Molt més després de dos anys d'una pandèmia salvatge, una greu crisi energètica i una guerra. 

Si s'acordara no tramitar la proposició de Llei presentada, tota la societat valenciana i tot el teixit empresarial felicitaria els nostres responsables polítics per la seua decisió. Seria la més intel·ligent, responsable i coherent que es pot prendre en aquest moment de dificultat i incertesa. 
 

Te puede interesar
Lo más visto