Falomir (PSPV) destaca la baixada de l'atur juvenil en un 50% des de 2015 i advoca per ampliar la formació i la protecció laboral

El secretari general provincial celebra l’anunci del president de la Generalitat d’impulsar la creació de dos centres integrals de Formació Professional a Castelló: “En l’FP està el futur de molts dels llocs de treball”

Economía 13 de julio de 2022 Redacció Redacció
Samuel Falomir

El secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Samuel Falomir, valora positivament la prolongada tendència a la baixa de l’atur juvenil a la Comunitat Valenciana des que Ximo Puig és president de la Generalitat. D’acord a les xifres de l’INE, la xifra de persones joves sense treball s’ha reduït a la meitat des de 2015, en passat d’un 50,65 per cent al 26,82 per cent registrat a meitat 2022.

Falomir afirma que les polítiques d’ocupació del Consell i de Pedro Sánchez han encarrilat la situació. “Veníem d’una situació dramàtica en la que cada dia perdíem per via aèria capital i talent humà i en la que es desdibuixaven somnis per la manca d’oportunitats, però entre totes i tots hem sabut endreçar la senda consolidant el creixement de la Comunitat Valenciana, apostant per una nova reforma laboral i mimant la formació professional”.

“La recepta per a acabar amb l’atur juvenil crònic no està inventada, però tenim una clar idea de quin camí agarrar per anar superant etapes a poc a poc”. En aquest sentit, el dirigent socialista posat l’accent en les accions que s’han impulsat des de la Generalitat per a reduir el nombres de persones joves sense treball, com el pla de xoc per a reduir les taxes d’abandonament primerenc dels estudis, l’impuls de la mobilitat i de la formació professional i els incentius a empreses.

MÉS FORMACIÓ

El nivell de formació de la joventut és indispensable per a generar ocupació, tal com assenyala Falomir, per això mateix des del PSPV provincial s’aplaudeix l’anunci de la Generalitat de construir en els pròxims anys dos nous centres integrals de Formació Provincial a les comarques de Castelló. “En l’FP està el futur de molts dels llocs de treball. Cal connectar el sistema educatiu amb el productiu i establir lligams entre els sectors públic i privat”.

El secretari general apunta que des del PSPV es continuarà treballant fins a assolir “un escenari ideal” i això implica també posar el focus en la protecció dels drets dels treballadors, en la reducció de la temporalitat, els sous baixos i l’eliminació de la bretxa de gènere. “Tothom es mereix un treball digne que els facilite i faça possible portat a terme el projecte de vida que volen a la nostra terra”.

Te puede interesar
Lo más visto