El festival internacional de Titelles a la Mar aterra a Orpesa per a commemorar la seua 20a edició

La Regidoria de Turisme ha presentat la nova programació d'una cita que comptarà amb una desena d'espectacles del 19 al 24 de juliol

Cultura 14 de julio de 2022 Redacció Redacció
DSC_0050

El municipi d'Orpesa continua immers en la seua programació estival es prepara per a acollir un dels seus festivals més icònics. Es tracta del festival internacional Titelles a la Mar, una cita que s'ha presentat aquest matí en l'oficina de turisme de la platja de la Petxina i que aterrarà en la localitat del 19 al 24 de juliol per a fer les delícies de xicotets i majors.

Així ho ha avançat la regidora de Turisme, Silvia Arnau, qui ha assenyalat que “són moltes les famílies que organitzen les vacances en funció de les dates d'aquest festival”. En aquest sentit, ha avançat que aquesta edició “és una de les més especials, perquè commemorem els 20 anys d'un festival que es desenvoluparà en diversos enclavaments, com els jardins del far (prèvia inscripció en l'oficina de turisme), la plaça Mallorca, situada a la platja Morro de Gos, i la platja de la Petxina”. 

I per a commemorar-ho en gran, “el dia gran arribarà el 22 de juliol amb una jornada que comptarà amb un espectacle de titelles, una actuació itinerant que s'iniciarà a la platja La Petxina, finalitzant en la plaça Mallorca, i un concert molt especial en el qual els protagonistes seran, com no podia ser d'una altra manera, les marionetes”, ha avançat Arnau. Així mateix, ha ressaltat la “gran qualitat de les propostes i projectes d'aquest festival, que compta amb companyies de diferents punts del territori nacional i de països com Itàlia o l'Argentina”.

Per part seua, l'alcaldessa, Araceli de Moya, ha subratllat que “es tracta d'un certamen molt consolidat a Orpesa i un dels festivals de titelles més importants d'Espanya que cada any compta amb un gran acolliment per part del públic”. “És increïble que una de les expressions artístiques més antigues que existeix s'haja mantingut i adaptat als nous temps, trobant als públics tant infantil com adult, perquè aquests espectacles permeten fer una doble lectura de les històries que representen: la de l'entreteniment i la del missatge que subjau en tots ells a través del riure o la ironia”, afig de Moya. “Quan les coses es fan bé cal secundar-les i per això aposamos cada any per visibilitzar les arts escèniques en aquesta modalitat”, conclou.

La cita arrancarà dimarts que ve, 19 de juliol, amb l'espectacle ‘Figure in varieta’, de la companyia italiana La Bottega Teatrale (22.00). La programació continuarà durant tota la setmana amb les obres ‘Sabors’ (Pàmpol Teatre, Alacant), ‘La rateta presumida’ (Tropos Teatre, Madrid), ‘Ai, pera, perita pera’ (Caçant Gamusinos Teatre, Madrid), l'espectacle itinerant ‘Calacas’ (Estranya Cia.. Teatre, Alacant), el concert ‘Jauja’ (Tiriteros de Binèfar, Osca), ‘Qui soc?’ (Mussol Teatre, Sevilla), ‘El fantasma de Carterville (La inestable companyia de titelles, l'Argentina i Castelló) i ‘Les tres cerditas, el viatge’ (Xarop Teatre, Castelló). 

Te puede interesar
Lo más visto