Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

L'aeroport de Castelló i el Macvac reprenen el projecte ‘Sala 30’ amb una exposició vinculada a València Capital Mundial del Disseny

La directora general d'Aerocas, Blanca Marín, celebra la reactivació del projecte ‘Sala 30’ després del parèntesi de la pandèmia

Cultura 14 de julio de 2022 Redacció Redacció
220713_POL_foto_Aerocas

L'aeroport de Castelló i el Museu d’Art Contemporani ‘Vicent Aguilera i Cerni’ (Macvac) de Vilafamés han organitzat la sisena exposició del projecte ‘Sala 30’, que torna a la galeria d'art de la terminal de passatgers després d'un parèntesi de tres anys per la pandèmia. La nova mostra porta per títol ‘In/Disciplina’ i està vinculada a la capitalitat mundial del disseny de València.

La directora general d'Aerocas, Blanca Marín, ha manifestat la seua satisfacció amb la reobertura de la ‘Sala 30’, “que constitueix un emblema per a aquest aeroport i que aporta un valor afegit a la infraestructura, en oferir als passatgers i passatgeres la possibilitat de gaudir de l'art res més baixar-se de l'avió o just abans d'embarcar”.

Blanca Marín ha incidit en la vinculació de la nova exposició amb València Capital Mundial del Disseny 2022, amb la qual l'aeroport de Castelló té subscrit un acord de col·laboració per a la realització d'activitats i projectes de promoció del disseny.

Així mateix, ha destacat la implicació del Macvac, entitat comissària de l'exposició, “que constitueix un referent cultural del territori i una garantia de qualitat”.

La mostra ‘In/Disciplina’ inclou peces de disseny, que conviuen amb altres pictòriques i escultòriques. L'exposició, que estarà vigent fins a novembre, consta d'una vintena d'obres, amb autors de la talla d'Antoni Tàpies, Pepa Reverter, Ron Arad o Hortensia Núñez.

A l'acte d'inauguració de la nova exposició han assistit, entre altres, la directora del Macvac, Rosalía Torrent; el director general de València Capital Mundial del Disseny 2022, Xavier Calvo; l'alcalde de Vilafamés, Abel Ibáñez; i la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz.

El projecte ‘Sala 30’ va nàixer fa cinc anys de la mà del Macvac i de l'aeroport de Castelló. A través d'aquesta iniciativa, s'ha articulat una oferta cultural vinculada a l'aeroport, dotant-lo de diferents espais artístics que es renoven periòdicament. El Macvac assumeix la direcció artística, d'ací el nom de ‘Sala 30’, ja que el Museu de Vilafamés disposa de 29 sales i els espais expositius de l'aeroport es conceben com una extensió.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter