Benihort afronta la seua campanya estival d'hortalisses amb bones perspectives

L'activitat de Benihort continua imparable en l'època estival

Economía 13 de julio de 2022 Redacció Redacció
20220526_121132

L'activitat de Benihort continua imparable en l'època estival, temporada en la qual la Cooperativa de Benicarló comercialitza més de la meitat de la producció anual de la seua àrea d'hortalisses. Creïlla, carabasseta, tomaca, pimentó roig i italià, porro i meló d'Alger són els principals cultius que l'empresa benicarlanda distribueix, tant als mercats espanyols com a l'exportació europea.

Els productes que Benihort treballa en la campanya de primavera-estiu són variats i superen el 55% de la seua producció anual hortícola. Amb més de 2.605.107 quilos de creïlles comercialitzats en 2021, la cooperativa inclou en el seu catàleg creïlla roja i blanca, “es tracta d'un cultiu estival molt saborós, tradicional de Benicarló, sobretot la creïlla roja, encara que també comercialitzem creïlla blanca, tant de carn blanca com groga”, tal com descriu el responsable comercial del magatzem d'Hortalisses, Carlos Miravet.

Aquests mesos també es recol·lecta porro, cultiu que allarga la seua producció fins a la primera setmana de juliol i per al qual es dediquen tres torns de treball (matí, vesprada i nit). La qualitat que s'aconsegueix en aquesta hortalissa també és molt bona i l'any passat es van registrar 2.209.599 quilos.

Per part seua, el pimentó italià i pimentó roig s'han començat a treballar el mes de juny i la seua recol·lecció es prolongarà fins a l'octubre. En 2021 es van comercialitzar en Benihort més de 230.000 quilos de pimentons.

La tomaca és un altre dels productes destacats en la producció estival, ja que Benihort distribueix fins a cinc varietats, tant d'exterior com d'hivernacle i va comercialitzar en l'anterior exercici 584.093 quilos. “Disposem de tomaques amb molt de sabor i de producció BIO, sistema de gestió agroalimentària que compta amb gran demanda per part del client final. Les varietats que comercialitzem són: la tomaca verda d'ensalada, pera bestial, negre, beef i rosa”, segons detalla el responsable comercial del magatzem d'Hortalisses, Carlos Miravet.

Per a aconseguir-ho, la cooperativa fa en els últims anys una gran faena tècnica i de producció: “Es van provant varietats que siguen productives i tinguen un gran sabor i dolçor. A més, a l'estiu és important que la tomaca tinga color, però que quan ho toques no estiga bla. En definitiva, com a consumidor busques un producte que faça gust de vertadera tomaca, com les varietats de fa anys i, si alguna cosa tenen de particular les nostres tomaques, és que quan els proves té sabor, i, per tant, vols tornar a comprar-los”, tal com descriu Miravet.
Cultive estrela: meló d'Alger.

Però si hi ha un clàssic de l'estiu en Benihort és el meló d'Alger. La cooperativa de Benicarló cultiva meló d'Alger negre i ratllat sense llavors i en 2021 va obtindre una producció de 8.757.508 quilos, la qual cosa suposa un 37,5% de les hortalisses que comercialitza. El responsable comercial, Carlos Miravet, ha ressaltat: “estem esperant amb molta il·lusió la temporada, que començarà a la fi d'aquesta setmana. Actualment s'estan aconseguint preus elevats, així que confiem que siga una bona campanya, quant a qualitat, producció i liquidació”.

L'àrea d'Hortalisses de Benihort va registrar l'any 2021 una producció de 31.280.760 kg d'hortalisses. La distribució dels productes estivals de Benihort es destina a les principals cadenes de supermercats del país i als mercats nacionals més importants com el Barcelona, Saragossa, Bilbao o Madrid. També s'exporta a països europeus com França i Alemanya, entre altres.
 

Te puede interesar
Lo más visto