Peníscola, una de les destinacions de referència en el Baròmetre de Xarxes Socials de les Destinacions Turístiques de la Comunitat Valenciana

La ciutat pontifícia tanca el 2021 sent novament líder en reproduccions en YouTube, malgrat no veure's reflectit en el baròmetre, amb més de 30 milions de visualitzacions

Economía 15 de julio de 2022 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2022-07-13 at 7.55.07 AM

La nova edició del Baròmetre de Xarxes Socials i Destinacions Turístiques de la Comunitat Valenciana presenta dades sobre els seguidors de les xarxes socials oficials específicament turístiques, és a dir, dels canals de les institucions públiques sobre destinacions turístiques. La mostra analitzada, continuen sent els municipis turístics i les marques turístiques oficials. En aquesta ocasió, s'han recopilat i analitzat les dades a data 31 de desembre de 2021, a partir del Quadre de Comandament de Xarxes Socials de Invat·tur i de l'actualització de perfils duta a terme en col·laboració amb els municipis turístics. 
 
Peníscola encapçala el Rànquing de Seguidors en Youtube, Facebook i Instagram a la província de Castelló, i és el segon en Twitter, després de la capital de la Plana. 
 
La Ciutat a la Mar també tanca el 2021 novament com a líder en el rànquing de reproduccions en YouTube, amb un creixement sense precedents de més de 30 milions de visualitzacions, que no reflecteix el baròmetre "per trobar-se la xifra extraordinàriament per damunt de la resta de destinacions" ha explicat la regidora de l'àrea, Raquel París, després de comprovar que la dada no es reflecteix en l'informe i sol·licitar l'explicació pertinent a la redacció del baròmetre. 
 
Entre els resultats d'altres canals turístics destaquem la posició de referència de la destinació també en la Comunitat, "posició en la qual ens situem des de fa anys i en la qual treballem per donar-li continuïtat, Peníscola és una destinació de referència en xarxes socials en el nostre territori i és clau continuar avançant i aprofundint en el posicionament, els continguts i l'abast d’aquests" ha assegurat París.
 
En el Rànquing General de Fans en Facebook i Instagram de les destinacions de la Comunitat Valenciana, el nombre de fans obtingut en el segon semestre de 2021 Peníscola se situa en el TOP 5 en tots els casos, excepte en Twitter, i en aquest cas la destinació se situa en setena posició.
 
Les xarxes socials, aposta estratègica de la destinació en el seu màrqueting digital
 
Amb el finançament del Pla de Sostenibilitat Turística Peníscola té previst realitzar un estudi detallat i una proposta de pla de màrqueting digital en el qual es marcaran les bases del treball de l'àrea de Turisme en matèria de promoció en l'entorn digital.
 
Per a això el municipi, amb el finançament participat del mateix Ajuntament, Generalitat i Govern, destinarà més de 50.000 euros a "consolidar el treball realitzat fins ara, aprofundint en el pla de mitjà social i reforçant la posició de lideratge que exercim des de fa anys i que volem continuar impulsant" ha assegurat la regidora.

Te puede interesar
Lo más visto