Més de 5 milions d'euros perquè emprenedors impulsen projectes en 95 pobles del territori rural de Castelló

Les petites empreses interessades tenen de termini fins al 20 juliol per a sol·licitar les ajudes als Grups d'Acció Local

Economía 15 de julio de 2022 Redacció Redacció
interior_castellon_-_vilafames

Els Grups d'Acció Local Altmaesports, Palància – Millars, Maestrat Plana Alta i Associació per al Suport Integral de les Comarques de l'Interior ja han posat en marxa la maquinària per a concedir ajudes per més de cinc milions d'euros amb l'objectiu d'impulsar projectes empresarials i generar ocupacions en el territori rural que comprenen els 95 municipis que l'integren.

Aquestes ajudes corresponen a la convocatòria publicada dels Fons LEADER, precedents de la Unió Europea, per part de l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària (AVFGA) i el termini de presentació de la qual de propostes finalitza el pròxim 20 de juliol. Els beneficiaris principals són les emprenedores i emprenedors que viuen i volen desenvolupar els seus projectes empresarials en algun dels 95 municipis del territori rural que integren aquests quatre grups d'acció local.

Es tracta d'un programa de suport per a la realització d'operacions conforme a l'estratègia de desenvolupament local participatiu, dels grups d'acció local de la Comunitat Valenciana. Les ajudes disponibles per a distribuir per part d'aquests quatre grups d'acció local de la província de Castelló són 1.250.811,88€ per part de GAL Altmaesports, 1.250.811,88€ per part del GAL Maestrat Plana Alta, 1.250.811,88€ per part de GAL l'Associació per al Suport Integral de les Comarques de l'Interior i 1.328.143,05€ per part del GAL Palància Millars. Això fa un total de 5.080.578,69€ que han de distribuir aquests quatre grups d'acció local entre les sol·licituds que reben fins al 20 de juliol.

Informació en cada GAL o a través de Fedetcas

La informació per a saber com accedir a aquestes ajudes es pot sol·licitar en algun dels quatre grups d'acció local directament, o bé a través de la Federació per al desenvolupament Territorial de la Província de Castelló (Fedetcas), que és l'organització que integra i coordina a tots els GAL de la província.

Les ajudes LEADER incloses en la present convocatòria s'emmarquen en l'operació de «Suport per al desenvolupament local de LEADER (DLP, desenvolupament local participatiu)», que contempla actuacions dirigides a fomentar la creació d'ocupació, la diversificació econòmica, la innovació, la conservació i millora mediambiental, i el desenvolupament econòmic i social del medi rural valencià.

Podran beneficiar-se d'aquestes ajudes les persones físiques o jurídiques de caràcter privat, les agrupacions sense personalitat jurídica i les persones de dret públic de base associativa privada. També les entitats de dret públic de caràcter local o comarcal, com a ajuntaments, mancomunitats, i entitats locals menors, així com les societats o associacions de dret privat formades majoritàriament per persones de dret públic o que disposen de la majoria de drets de vot o de la capacitat efectiva de decisió. Finalment, també els Grups d'Acció Local.

Domingo Giner, president de la Federació per al Desenvolupament Territorial de la Província de Castelló (Fedetcas), ha assegurat que “el nostre objectiu és que aquests fons vagen íntegrament a projectes de caràcter privat per a beneficiar especialment a les petites empreses i emprenedors dels nostres municipis. Volem reforçar el teixit empresarial del nostre territori rural per a ajudar-los a generar ocupació i consolidar la població als nostres pobles”.

Termini obert fins al 20 de juliol per a sol·licitar les ajudes

El termini de presentació de sol·licituds per a les ajudes de la present convocatòria finalitza el 20 de juliol. El president de Fedetcas ha recordat que “cada vegada hi ha més persones que acudeixen a nosaltres per a impulsar projectes que creguen ocupació i consoliden població en el territori rural. Donar suport a aquestes iniciatives empresarials per part d'emprenedors dels nostres pobles és el que dona sentit als grups d'acció local de la província de Castelló, integrats en Fedetcas. De fet, el bon funcionament d'aquestes iniciatives està calant en el territori rural”.

És important indicar que les ajudes són finançades pel LEADER, la Generalitat Valenciana i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

L'activitat dels grups d'acció local de la província de Castelló no ha cessat en els últims anys amb l'objectiu de ser un aliat de la inversió en el territori i de la generació de noves oportunitats econòmiques i d'ocupació. “Si el nostre objectiu ha sigut sempre estar al costat dels emprenedors i dels xicotets empresaris del món rural per a ajudar-los a impulsar projectes que generen oportunitats en el nostre entorn, ara mateix és especialment important”, ha assegurat el president de Fedetcas.

Te puede interesar
Lo más visto