La Diputació de Castelló destina 90.000 euros a 121 penyes i associacions taurines de la província

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha explicat que aquesta línia d'ajudes disposa de dos vessants per a finançar, d'una banda, els festejos taurins, i per una altra, la difusió de publicacions i revistes d'aquest sector

Economía 18 de julio de 2022 Redacció Redacció
IMG_3695

La Diputació de Castelló ja ha resolt la convocatòria de la línia d'ajudes del departament de Cultura per al suport i foment de festejos taurins de les associacions i penyes taurines de la província, dotada amb 90.000 euros, i de la qual es beneficiaran 121 entitats.

Aquesta línia d'ajudes compta amb dues modalitats. La primera d'elles, que compta amb un muntant econòmic de 86.425 euros, va destinada a finançar l'organització i realització de festejos taurins, com ara bous al carrer, exhibicions i embolada, amb la compra, lloguer i transport de caps de bestiar; l'adquisició de mitjans materials; la contractació de serveis específics per a realitzar l'activitat, i la publicitat i difusió del festeig entre altres. D'altra banda, el segon muntant, de 3.575 euros, s'utilitzarà per al finançament de publicacions, revistes, exposicions, conferències i activitats anàlogues sobre la cultura taurina.

La diputada titular de l'àrea de Cultura, Ruth Sanz, ha recalcat ‘’l'important nombre d'associacions i penyes taurines que disposaran de la nostra ajuda per a retornar als seus municipis aquesta festivitat tan històrica i arrelada a la nostra província’’. Sobre aquest tema, Sanz ha assegurat que tots dos vessants ‘’ofereixen a les entitats del món del bou la possibilitat de mostrar a les famílies i als visitants aquesta important tradició que trobem en pràcticament tots els municipis de Castelló’’. ‘’Ara que ens trobem en una situació de major normalitat’’, referint-se a la pandèmia, ‘’és moment de fer costat tant a aquest sector com a tots els seus aficionats perquè puguen tornar a gaudir d'aquest festeig’’, ha finalitzat Sanz.

Te puede interesar
Lo más visto