L'ocupació hotelera compleix objectius en la primera quinzena de juliol aproximant-se a les dades de 2019

Malgrat les dificultats econòmiques, operatives i sanitàries, els destins de la Comunitat Valenciana registren bones dades: Benidorm: 85% (⬇️ -3,6 punts sobre 2019) Costa Blanca: 80,1% (⬇️ -1 punt sobre 2019) València: 89,3% (⬇️ -0,5 punt sobre 2019) Castelló: 74,3%

Economía 19 de julio de 2022 Redacció Redacció
46948c2e-d71d-0c25-8a22-1609da34797a

Ja tenim les dades d'ocupació hotelera corresponents a la primera quinzena de juliol 2022, primer període del gruix de la temporada alta turística. En aquesta quinzena s'han complit els pronòstics i les dades d'ocupació s'han situat en valors pròxims als de 2019 pràcticament en quasi tots els destins, confirmant la fortalesa de l'activitat turística. 

Malgrat els inconvenients que s'estan succeint en aquest inici de temporada, les ganes de viatjar i les vacances tornen a escalar posicions en la prioritat de despesa dels consumidors espanyols i europeus. A la vista de les dades sembla que, almenys en l'inici de la temporada, les dificultats econòmiques, la situació dels aeroports o la setena ona de Covid no estan afectant de manera important al ritme de reserves. 

Benidorm és el destí en el qual la distància sobre juliol 2019 s'obri fins més de 3 punts, però el seu marcat component internacional ha fet que siga el destí més afectat per les cancel·lacions, vagues i caos que es viu en molts aeroports i especialment als quals uneixen el Regne Unit amb l'aeroport d'Alacant. Destaquen de nou els portuguesos que apareixen com a tercer mercat en importància després d'espanyols i britànics, per la qual cosa s'ha recuperat la tradicional estructura del mercat internacional. 

La Costa Blanca manté la seua tendència i frega la normalitat de 2019, la qual cosa igualment ocorre a València que registra la millor dada d'ocupació mitjana amb un 89,3% en aquesta primera quinzena gràcies al bon comportament sobretot del mercat nacional. 

Castelló manté un 74,3% d'ocupació mitjana, construïda sobre un 82% de mercat nacional 

Les previsions per a la segona quinzena de juliol marquen ritmes molt similars a aquests, per la qual cosa l'ocupació de juliol estarà entre el 85 i el 90% de mitjana a final del mes

CASTELLÓ

La província de Castelló ha vist incrementada la seua taxa d'ocupació durant la primera quinzena del mes i acaba aconseguint un 74,3% de mitjana el que suposa un creixement de 1,6 punts percentuals respecte a la quinzena anterior (consulte l'evolució setmanal de l'ocupació hotelera en el gràfic de barres de l'informe).

El mercat nacional resta terreny una vegada més al mercat internacional representant el 81,9% del total de turistes que visiten la província. En l'altre 18,1% trobem com a mercat més destacat el britànic amb un 3,7% d'importància relativa. Seguidament, podem trobar als mercats francés, italià i romanés amb un 3,5%, 1,8% i 1,6% respectivament. En última posició podem trobar als mercats americà (1,3%) i alemany (1,1%). La resta de mercats emissors no superen en cap cas l'1% de representativitat a la província de Castelló.

La previsió de la segona quinzena de juliol és del 75,7% encara que, com és habitual, s'espera poder superar aquest valor amb les reserves d'última hora produïdes durant aquest període.

Te puede interesar
Lo más visto