Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Generalitat llança la línia Reactiva amb 170 milions per a garantir la liquiditat de les empreses davant l'increment de costos energètics

Arcadi España: “El nostre objectiu és adaptar les línies de finançament a les necessitats econòmiques i acostar l'activitat de l'IVF a la província perquè totes les empreses puguen accedir a les seues ajudes”

Economía 21/07/2022 Redacció Redacció
220719_HAC_foto_AEspana_nueva_linea_circulante_v3

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha anunciat que en els pròxims dies la Generalitat Valenciana, a través de l'IVF, posarà a la disposició de tot el teixit productiu una nova línia de finançament, dotada amb 170 milions d'euros, amb l'objectiu de garantir operacions de circulant i liquiditat a les empreses de la Comunitat Valenciana davant el procés inflacionista i d'augment dels costos de producció que pateixen “sectors clau del nostre teixit productiu”.

 “La nova convocatòria, dirigida especialment al sector turístic, hotels i hostaleria, a la indústria manufacturera, al transport, al comerç i als serveis, té com a finalitat fer costat a les empreses davant l'increment dels costos energètics i de producció, i ajudar-los a fer front als nous reptes econòmics als quals ens enfrontem després de la pandèmia i la guerra d'Ucraïna”, ha explicat el conseller d'Hisenda.

Arcadi España ha incidit en què “igual que la Generalitat va estar al costat del teixit productiu per a fer front a l'impacte de la COVID, ara tornem a reeditar una línia de finançament bonificat que ha tingut gran acceptació entre les empreses, per a fer front a les conseqüències derivades de la guerra d'Ucraïna”.

D'aquesta manera, la nova línia Reactiva, a la qual podran accedir des de persones autònomes a grans empreses, inclourà una ajuda directa o tram no reembossable de fins al 20% de l'import sol·licitat que les companyies no hauran de retornar. A més, inclou un interés reduït del 1,5% a tipus fix per a evitar que previsibles pujades de tipus perjudiquen els negocis.

“El turisme i la restauració, tan fonamentals en l'economia alacantina, així com el transport, el comerç i la indústria manufacturera com el calçat, el plàstic o l'agroalimentària seran alguns dels sectors més beneficiats amb aquesta línia amb la qual busquem garantir-los una dosi extra de liquiditat i garantir la seua viabilitat”, ha indicat Arcadi España, després d'assenyalar que “el suport de la Generalitat a les nostres empreses és sinònim de generació d'activitat, de riquesa i, per tant, de llocs de treball, que és la nostra principal preocupació”.

“La inversió i el suport que hui donem i garantim a les nostres empreses serà l'ús de demà” ha apuntat Arcadi España qui per això ha incidit en què “la pujada de tipus d'interés o la fi de les mancances dels ICOS que es van aprovar en el marc de la COVID feien imprescindible que des de la Generalitat adaptàrem les nostres línies a les necessitats de cada empresa i de cada territori”

De fet, com ha apuntat el responsable d'Hisenda, les operacions disposaran d'un termini de manca de dos anys i un termini de devolució de les operacions de circulant i inversió que es podrà estendre al llarg de 10 anys.

 No obstant això, com a novetat en aquesta línia, les empreses beneficiàries tindran també la possibilitat d'accedir al finançament en la modalitat de ‘préstecs Bullet’. En aquesta opció, el capital del préstec es reembossa al final de la seua vida útil, que serà de quatre anys, per la qual cosa durant aquest temps la companyia podrà comptar amb la totalitat del finançament i retornar únicament els interessos “garantint-los a les empreses que en un moment d'incertesa com l'actual disposen de tots els recursos que necessiten”.

 Arcadi España ha realitzat aquestes declaracions durant la presentació de la nova línia Reactiva per a capital circulant del Institut Valencià de Finances (IVF) que s'ha dut a terme en les instal·lacions d'Alacant Port. A l'acte ha assistit també director de l'IVF, Manuel Illueca, i el president del port, Julián López.

“El nostre repte ara és ser més eficients i pròxims i adaptar les operacions de finançament a les necessitats de l'economia de cada territori, ha assenyalat el conseller.

71 milions a la província d'Alacant en 2022

 Durant la presentació, el conseller ha incidit en què el Institut Valencià de Finances “s'ha convertit ja en el principal instrument financer i l'eina més potent amb la qual compte la Generalitat per a garantir la solvència i la liquiditat de la totalitat del nostre teixit productiu” i ha posat com a exemple “l'important volum d'operacions aprovades fins al moment en els primers sis mesos de 2022”.

 “En la primera meitat de l'any s'han concedit més de 300 operacions de finançament per import de 221 milions d'euros, dels quals 70,74 milions, aproximadament el 32% del total, corresponen a Alacant”, ha assenyalat Arcadi España qui, no obstant això, ha apuntat que “aquesta xifra augmentarà considerablement a la província amb la nova línia Reactiva, ja que permetrà que nombroses empreses de xicoteta grandària, que són les que més dificultats d'accés i finançament poden registrar, compten amb el suport de la Generalitat”.

“Treballem perquè l'IVF estiga al servei de totes les empreses i negocis de la Comunitat Valenciana amb independència de la seua grandària i de les seues circumstàncies econòmiques, finançant tant l'establiment de nous projectes o startups, com l'expansió d'uns altres ja consolidats i el suport d'aquells que passen per dificultats”, ha explicat el conseller.

Campanya amb agents locals

 Arcadi España ha anunciat també que la Generalitat ampliarà la campanya de promoció de les seues línies d'ajuda, a través dels Agents de Desenvolupament Local i en col·laboració amb els ajuntaments de la Comunitat “per a arribar a empreses i negocis de municipis cada vegada més xicotets, com ja succeeix a Alacant, on actualment totes les comarques compten amb empreses finançades per l'IVF”

 “Per a això, la Generalitat està formant als agents de desenvolupament local (ADL) amb l'objectiu que puguen donar a conéixer les subvencions i ajudar en la tramitació a les petites empreses i autònoms que requerisquen del nostre finançament i no coneguen com fer-ho”, ha explicat el conseller.

 Fins al moment s'han signat convenis de promoció amb 51 ajuntaments de tota la Comunitat Valenciana i l'objectiu de la Generalitat és ampliar la seua col·laboració “a la totalitat de petits i mitjans municipis de la Comunitat”.

Te puede interesar

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

El dicrector de CEEI Castellón, Justo Vellón,  inaugurando la jornada

Se ha desenvolupat una dinàmica en la qual els assistents han realitzat preguntes als emprenedors, creant un ambient molt productiu i interessant

Redacció
Economía 03/10/2023

La jornada ha continuat amb una sessió informativa en la qual Elena Esteve, tècnica de creació d'empreses dels Centres de Dinamització Econòmica i Social de la Diputació de Castelló (CEDES), ha presentat els programes actius a la província de Castelló dissenyats per satisfer diverses necessitats d'emprenedors i empresaris, destacant les subvencions disponibles per recolzar projectes emprenedors

Lo más visto

Newsletter